講一個遊戲嘅深刻畫面

766 回覆
111 Like 16 Dislike
依個真係童年陰影
依家出左remaster 版希望多d 人接觸到
一路打一路un下un下就死就死咁,每次仆底都想佢起返身
屈死大佬
其實remake應該整多條支線俾次機會有啲七英雄可以改過例如兄妹

全部死撚哂
Joel daughter died at the beginning of The Last of Us
從來無諗過可以咁

咁劇情上改太多,唔會咁做掛,而且原本劇情上多數7英雄都無咩做過衰野阿哥(好似叫萊魯)仲係正派人物添,真係計既話得第1個有主動打帝國。

如果無記錯,佢地都分左2班人,一班只係係自己地盤到行黎行去,遇到想擴張版圖既皇帝就俾皇帝殺左另一班只係係d塔到研究古文明想去另一個時空。

今次remake都係加新職業同建築,但我覺得隻驚應該改到後面d boss同怪唔好咁勁,咁就可以刪除埋白兔陣+時間加速呢招(雖然係特色黎)因為呢個設定,玩家最多到中期都仲會玩下唔同既魔法,但一有時間加速就全民水魔法而且因為要出時間加速,魔力點要留住,變相平時攻擊就唔會用魔攻,術師都要裝劍用線斬

改弱返boss咁玩家就可以玩多d唔同既魔法同陣型,仲可以加新既魔法,技同陣,整返勁劍類同體術外既武器,呢隻驚武器魔法類好多,本來好抵讚,但玩到後面d武器唔夠大力無鬼用
入嚟就係想PO呢幕
當年驚到瀨屎 click完一下即刻起身望電視
用十幾分鐘至過到
頭兩三個鐘都係vault ,唔知出面個世界係點樣,加上第一次玩fallout 一打開門見到太陽光晒落嚟,隻game幫你打咗個隻眼第一次適應陽光嘅特效

即刻去Pip boy 睇吓收音機收到咩訊號,成個世界陌生得來又充滿憧憬
+1
冷清未日景 + 深情爵士樂呢個組合真係百看不厭
https://youtu.be/6l6vqPUM_FE
VR嗰隻Alyx最尾有極少部份後續
我成日覺得舊既biohazard一部份既恐怖感源於佢操作唔係太方便
定點鏡頭, 同埋唔係咁直覺既轉方向
你打佢唔贏只可以走佬, 仲要走得唔係咁順暢真係嚇到瀨屎
remake既Jill閃避仲有bullet time, 壓力細好多
唉屌, 2代係少有令我玩到鏢馬尿, 果時仲中學雞
之後得番4代劇情出色, 其他都係屎
應該唔會再有6代
有一代係咪玩男男?
CJ damn train
咪就係4代搞基情
劇情4代我心中係咁多代NO.1
2代係煽情

你和她和她的戀愛。
嗰陣玩到眼濕濕

鄧登~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞