(轉貼)健身有肌肉後,反而不受女生歡迎?男女眼中的吸引力,完全是兩碼事

162 回覆
81 Like 107 Dislike
非常認同, 不要做占了
樣貌就係其中一種個人價值同埋社會價值
話女人唔睇樣純粹鳩噏
準確應該係話對比起男人 女人冇男人咁睇重樣貌
因為佢哋唔止睇樣仲睇身高身體質素性格錢地位社會價值對佢付出程度等等

而呢個社會女人奉旨唔會做付出角色 男人除咗睇樣同波同身材之外仲有得睇啲乜 咁咪顯得男人好似淨係睇呢啲囉
可否去gym room做街健, 巧卵凍
我依家家健單槓雙槓就夠
屌你啲女 個個甩皮甩骨嘅
冇肌肉連自慰棒都冇資格做喎
係呀 篇文講搵伴侶咋
所以想屌閪都係要練肌肉
唔夠functional
crossfit先係functional王道👍👍
直接show肌肉一定衰硬!要「不經意」咁show,例如放同寵物互動既相再加背心show到粗手臂胸肌,d女一定好撚鐘意
講左一大段無內容既廢文
小哥個樣同做gy 前後都唔同既
鬼佬,就算肥佬d港女都岩啦
亞洲人不適合練死肌肉
女性角度:只要個男人有錢 大部分女人都唔會介意對方長相
你睇下左邊個肌肉亞洲男,冇女人抱就明啦。大家都一舊舊肌肉,但亞洲男就成個on99汁男咁得個睇字
證實根本唔關肌肉事,你係鬼佬練唔練都有異性鍾意,亞洲人練黎都冇用成個低能仔咁,努力d搵錢,跑步養生仲好啦
咪臭係
on9 啲女鍾意既係提款機
唔係你啲肌肉仔
只有男性先識欣賞你千錘百煉嘅肌肉
樓上班GYM撚傻仔即刻嬲到起哂鋼
之前係啲健身定減肥post講過啦
根本鍾意鋼條/瘦嘅女遠多過鍾意大舊佬
成班gym撚同毒撚接受唔到就發晒矛
所以點解咁多連登毒撚笑mirror 細隻
但事實上佢地個種身形先最溝死女
其實呢件事逆轉來睇就明。
一個200磅醜女減到120磅都只係瘦咗的醜女。
同理一件無肌毒撚操完都只係有肌的毒撚。
下 你個post無講明係白/黑/黃種人喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞