BBC:中國已將6名曼城外交官撤職 試圖緩解中英關係

243 回覆
63 Like 263 Dislike
有咩
我完全唔覺
起碼我相信而家喺我身邊搞鳩我果班人完全冇退縮過
真係唔信佢地有撤退或收歛嘅情況
國際線又贏
咁食住上啦
成班都係金融間諜
做多最多畀人話吓,做少分分鐘人頭落地
點可以呀
國安法去左邊
呢d係唔係五毛所講既手joke 同condom?
我指嘅係枱面上國家層面上收斂 唔代表完全唔搞鳩你 尤其你唔夠出名同聲音細 唔搞你班細嘅點搏表現
巴打心水清國家層面嘅博弈係要綜合嚟睇
祖國點解屈服
當年八國聯軍既恥辱
係咪忘記左
就咁畀佢走,佢咪好著數?
郁手郁腳咁暴力架
最高級個批有兩隻狗隊可以有咩期望
UK officials made clear the Chinese embassy in London was fully aware that if the diplomats did not agree to take part in the police investigation, then there would be further consequences.
This is likely to have included the men being declared persona non grata and expelled from the UK.

當然係觀點與角度, 但其實上面先係英國官方立場, 就係一係我出大信封, 一係你自己辭職, 而支那選擇左後者. 事實上英國扮野人都唔趕都得, 但佢無咁做到, 事主都收貨.
得逞了
廢支
商台話支方炎症交涉,沒有保護好屎館,條街係英國領土喎
甴近平係咪唔敢亮劍
回國咪升官發財
同鬼佬就認低威, 返支那就當無事升官
別忘初心

別人反對的我們贊成

咁即係模 仿西六果套、
一定係啦,明降暗升
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞