BBC:中國已將6名曼城外交官撤職 試圖緩解中英關係

243 回覆
63 Like 263 Dislike
若然屬實,

美帝斷你港紙兌美金囉!!
咪傻啦,過兩年又見到喺大陸升咗唔知乜官,從來佢哋都唔覺有做錯
快撚啲貼去 savehk
中國報導可能係戰狼有功,升佢職去中央
你估外國咩
條友本身已經有前科
轉過頭咪又係派去其他地方
權力唔係講緊名銜或者坐咩位
而係分贓於人既能力

捧A原來大家會無飯食
反而捧B似會餵得返飽大家
權力就會轉移
以中國往績呢班人返去應該升職
笑撚左!!

當年毛神翻生係佢餵得飽大家??

以常理邏輯普世價值黎諗党??
咩叫未趕得切?有心做就好快,無心做講成年或十年都叫唔郁。
試下辛偉誠被拉入中国領事館畀班撚樣支那人打,甚至隊冧佢。睇下仲會唔會講「未趕得切 revoke」? 會唔會咁順攤就咁畀佢哋走?我肯定講唔會囉!
你唔好再幫英國兜好唔好。其他連登會員用現實角度去講點解英國唔做嘢,我反而仲理解,但你呢啲為兜而兜,唔去思考就好有問題!
你咁講都有理由。唔似得有班傻仔為幫英國兜就梗硬話 「嚟唔切 revoke」去幫英國呃香港人
因為領使館拖佢唔做 interview, 所以上星期先向 home office 申請,即係領使館一收風申請班人就已經走咗。
仲有個重點係,英國態度軟到垃圾級別
令人覺得BNO根本得唔到人生安全保障!
對支那綏靖政策,香港BNO真係唔好再投票畀呢啲垃圾英國議員,唔理佢咩政黨。
香港人應該要向英國政府就咁放走支那人表達強烈不滿先得,唔係嘅話,英國政府只會繼續用咁嘅方式無視香港人
source?
唉,中共終於知做錯咗,已跪
又話咩東升西降
你教我哋班藍𢇁情何以堪
BBC 篇文更新咗
係就正
兩個月嚟英國政府做咗咩?點解拖咁耐?
另點解就咁畀佢走?係咪即係支那人殺埋人,都就咁畀佢走?
請唔好為兜而兜。香港人應該更要向英國政府表達強烈不滿,而唔係盲目忠誠佢哋,乜都認為英國啱。我哋香港人都只係講道理,希望得到公道回應,唔好一方面扮嘢話BNO香港人係自己人,但就從來冇做過嘢保護我哋
人哋係撤離,唔係撤職喎

唔好恰連登仔唔識㒼文喺到亂改中文標題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞