自願醫保 FWD易衛你有冇伏?

143 回覆
6 Like 25 Dislike
自願醫保 FWD易衛你有冇伏?
佢個保費表2020年到而家冇加過
保費又平過人,仲標準保額都成50萬無分細項仲要每單傷病計,有冇伏?

唔好pm我,我唔係agent
只係想買保險但驚有伏
唔係喎 官網冇咗,係唔係冇再賣
自膠,要再搵仔細啲就有
間公司蝕錢,又上唔到市。等收皮
其實易衛咁嘅Plan其他公司都做唔到咁嘅價位。用Bupa比,佢個價同bupa靈活+升級好接近
但人哋全數賠得266k,仲要係一年度。易衛就成500k仲要每年每傷病計,即係賠完手500k,你下次腳入院又有500k額,咁嘅價點做
bupa手術前後門診得3k,睇一次專科都1k, 手術前後3k點夠玩。但易衛玩到出院後90日門診全數賠埋落500k入面,我比較咗好幾間,非高端醫療冇乜做到咁

所以先問有冇伏?買唔買得過
fwd 其他投資者expect 2021年上市,但係而家個市咁差,佢上左都係賠錢。以為上美股可以刮一筆,點知收皮。迫住上港股,但而家港股連2萬都無。

佢上市要煲大個業績 同 用戶數。你自己睇下點。
《FWD 富衛保險呈獻 - MIRROR.WE.ARE LIVE CONCERT 2022》

自己公司贊助嘅演唱會都唔賠保險,你expect佢賠比你
呢個諗唔到
同埋佢張單如果中咗癌,非手術治療即時多35萬額去醫真係咁嘅價錢包多過其他公司咁多嘢
點夠佢玩

有冇人買緊?有冇伏
易衛
依間公司唔係搞演唱會架咩?
傻閪左?喺連登講保險
自願醫保都係咁上下
一分錢一分貨
你夠用就買
應該唔關用户數事,街仔間老電有幾萬人,團體保險用bupa,都唔用fwd,想谷好易。個市氣氛唔好先至停
老電圍體醫療轉左用fwd成年
FWD 你都敢買 睇下mo仔
連登仔9up 9成本 fwd 個app 垃圾黎
我太outdate
十幾年前老電係用盈科保險,蝕錢唔想做,跟住換AXA,聽聞axa又唔想做,比左bupa,而家fwd 接返,估應該蝕架喎
個app 垃圾 同 佢轉左做fwd 冇沖突
好少見咁平保費包咁多嘢,有冇人用緊claim過?
claim過2次,2次都係full claim。
一次係暈低撞親個腦,入去check,埋單3萬幾。之後複診好似都係claim足。
一次係最近頭痛,入去check係肺炎鏈球菌,住左3日,埋單5萬幾。睇中醫清埋個尾好似包10次,每次$600 quota,根本用唔曬
擺明有伏,你睇下佢個年齡保費對照表先啦,睇下65歲後的保費係點?人老左先多病痛,但佢的65歲後保費果陣貴過其他公司的醫療保險好多,變相逼你cut單,真係到老一場空。
另一方面,佢只可以入標準房(普通大房),而家私家醫院床位都唔多夠,想入大房可能要排隊(有朋友係私院醫生講我知情況係咁),越黎越多人買大房醫療保險,床位只會越唔夠用。
老電以前個bupa團體plan門診好似一定要去返bupa自己間卓健,所以bupa係有錢賺,FWD自己無醫生,好難賺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞