[劇透] 陳奕迅 FEAR AND DREAMS 香港演唱會集中討論區 (2)

1001 回覆
60 Like 162 Dislike
灰燼裏 被徹底消化
我以後 全無牽掛
什麼都不怕

佢唔唱成首係因為佢淨係想借依句嘅意思
如果成首落就唔啱佢想講嘅野

前面講各種恐懼
中間兩首講到死亡
用依句作轉接
肉體火化 精神消化
我以後什麼都不”怕”<no more fear

後面就開始講dream同love
Live Eason 真係一粒低音都好好聽
新曲十精選
愈想愈無謂都想聽一次live
Mr lonely
3)我的快樂時代 黃金時代
4)每一個明天
5)時光倒流20年 超人的主題曲
6)愛上你是我眼睛的錯
7)k歌之王
8)Shall We Talk 失戀太少 單車
9)大開眼戒 活著多好
10)明年今日 人來人往
11)Lonely Christmas 少見不怪

平安夜12)十面埋伏 猜情尋 歲月如歌

聖誕13)?
Boxing Day 14) 浮誇 夕陽無限好
15)最佳損友 落花流水
16)富士山下 粤語残片 不如不見
17) Crying In The Party
倒數18)沙龍 於心有愧 不來也不去
元旦19)陀飛輪 一絲不掛
睇完今晚覺得佢真係呢代既歌神
低中高音都完美 又冇欺場一直唱
有快有慢有跳有故事性 真心屈
只能講真係世一
20) 超錯 講男講女
21) 苦瓜 六月飛霜 最後派對
22)信任
23)失憶蝴蝶
24)心燒
25) 漸漸 與你常在 可一可再
宜家想買飛係咪都係要旋轉拍?會唔會再有飛放?
個人覺得6 20 22 24 最一般
張list係你估嘅定點
有袋嘅時候冇得插,想插嘅時候就冇袋我望住個friend,佢又望住我,都唔知佢係咪講緊我諗嘅嘢
告訴娑婆一開始甩到on9四季,開不了心,任我行都唔記得歌詞
依家幾錢先搶到飛
咁又合理
真呀 告別娑婆我真係好撚鐘意 有live真係好surprise
但唱到咁 真係唔算收貨
0針但岩岩有康復碼都可以入到?
今日唔知咩事琴日冇甩咁多
可能因為換左耳機有影響
琴日幸福摩天輪耳仔入水 唱遊離已經係咁搞耳機
到今日換新耳機唱頭兩三首已經開始搞
應該入倒,以我嘅認知康復碼即係半年有效期嘅藍碼
我成日以為0針中完當1針,咁1針都係入唔到
告別娑婆第一日完全冇甩到,因為比較罕有嘅關係,有需要嘅話可以俾條完整片大家重溫,因為以後應該好難再live呢首
唔係,基本上好似放半年監咁任行,不過之後你要再中過,又或者去外國旅行先會續倒期
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞