[劇透] 陳奕迅 FEAR AND DREAMS 香港演唱會集中討論區 (2)

1001 回覆
60 Like 162 Dislike
PR是日目標: 陳奕迅
比家超Pet Lo表示感謝PR
係咪每次encore都唱一啲早期舊歌
ian 林家謙 jer係唔錯
但佢吹奏埋mirror 12子姜b al edan jeremy把聲難聽到癲又無唱功
可見當年d風氣幾咁差 垃圾都咁多人吹奏咁多人正評
香港折墮其中一個成因
利申好鐘意聽Jer Ian KaHim
可以點睇?
芝麻有發生過革命咩?
講句"要吃飯不要核酸"就叫革命?

我對佢就咁睇
問自己可以為世界做甚麼
--》出聲明,表明「堅決抵制任何污名化中國的行為」,終止與Adidas的一切合作。
人又應如何擁抱FEAR and DREAMS
--》擁抱極權,擁抱新疆棉,擁抱種族滅絕,擁抱中華民族嘅偉大復興
返香港講love and peace,度呢個主題時有冇諗過集中營,中國aka中國香港俾CCP迫害緊嘅人
人又應如何擁抱FEAR and DREAMS,成個人版係度,叫鄒幸彤
口講Love and peace,對身邊發生嘅事唔出聲,仲出埋個咁嘅聲明,呢啲叫虛偽,叫惺惺作態
當然佢有唔出聲嘅權利,支持新疆綿係佢嘅choice,但作為旁觀者,我覺得好disgusting

份聲明我就感受到佢嘅fear,fear無咗中國市場囉,仲進駐埋抖音,大陸開唔到演唱會,咪返嚟香港囉,今次態度好咗,冇黑面
又要做妓女又要攞貞節牌坊就係呢種人
係我眼中仲衰過嬋

可以開到25場,代表香港人唔care, that's fine,呢個係香港人選擇

利申:由06年睇到2013,麥花臣冇睇,以後都唔會睇
唔好意思,原本唔應該喺呢個post出聲,off topic,唉
【ViuTV】《I SWIM》 (2) 7月11晚9點半 準備好未
https://lih.kg/xuFHBvX
#351 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

國務院台好唔好睇啊?
人本來就冇可能有同一mindset
that's fine, respect就可
笑死
連登真係好多傻閪搬住個龍門嚴人寬己
起下底就知乜事

見佢講到自己咁大義凜然
睇Viu撐鏡 好黃
H3m 又係正
既然你思考模式係咁鐘意一層層咁數你嘅討厭對象
不如數埋幫佢嘅人?
Jerald 幫eason,又幫yoyo shum 要反?
yoyo 同陳蕾開concert 反唔反?
陳蕾 mc 洪kh 係華納3寶反唔反?

其實有時有啲舊歌一響起,係會令你覺得好懷念 聽得好舒服 已經好足夠啦
你聽歌聽到會諗起某d 地方嘅人生活係點點點
會唔會覺得自己有精神病?

我真係唔會迫自己空白哂陪住自己成長嘅音樂記憶
「我想再唱多次黑夜不再來,因為我覺得啱啱唱得唔夠好」

有13首歌唔識
正常?
sidetrack嘛 好正常
有冇ching有29行或者差唔多行數視野圖
以前演唱會都係班星自己上台俾surprise eason
好鐘意今次張rundown
想聽多啲h3m
想聽今天只做一件事

2023 都到啦,仲講黃藍
75段25行
不過都主要係睇mon

係連登冇Jer都係罪
睇返啲片

覺得Eason 好似精神過前幾年咁

個人都fit咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞