[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (135)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
咁鍾意劈價咪出招
sony 又贏
想請教下 想買b&w px8
插線用艾窿 MacBook聽apple music既話 係咪買條Zorloo Stella最方便
發覺呢度 sony 做咩都啱,有啲似贏国
不如話港行貴貴,俾自己水貨打死

sony 當香港人係傻仔啫,而家搭飛機去日本買扣埋稅幾錢
等睇 3000 減價
黑磚2有冇減
本身香港定價都貴一截啦,諗住香港人會硬食啫,點知Amazon一劈加埋日元低水啲人衝去買搞到sony急急腳唔整水貨同減三千啫,呢個sony係抵死
但係減完三千都冇用,日水都係平太多。加埋sp3000出咗,有競爭下銷量繼續跌,唔劈真係會蟹貨,之前唔少舖有金磚冇黑磚。
不過依家呢個價同Amazon最平嗰時差緊三千
新黑磚再減zx707點賣
水貨可能係其中一個原因啦 但另一個原因係部機無咩吸引力 好難吸引到仲用緊上代既人換機

好似我咁用緊舊金 一直都想升級 但新金都吸引唔到我換 sony 又唔出返索六萬level既產品 又唔出檯機
講真, 平時啲人係度拎sony保值=調音實力高過國磚我一直都係笑下算, 搞到我都要做埋曲, 都唔講死拗話sony黑或金磚推到隻銀色耳機果堆fans, 一見有人再問我一定答電話直推都輕鬆推到唔洗買老鼠尾
最方便梗係藍牙connect
師兄, 你我都走先
銀色耳機sony磚直推,想見識下
我要2萬蚊買sp3000,1萬8買金磚
sp3000如果依家賣兩萬我估好多旗艦dap真係唔洗賣, 不過ect同ak真係咁玩可能班國磚就同你玩大佢一齊鬥劈令sp3000冇減一定競爭力, 其實依家portable溢價真係太癲, 雖然對唔住早買左嘅人, 不過我自己好支持鬥劈價格呢一個舉動, 唔好比啲廠家商家鐘意亂咁開價,同時可以提醒班有兩個錢玩呢啲就以為自己高人一等果批人, 一來呢啲野唔係鬥講brand鬥講價格黎定質素高低, 二黎即使件野大劈左都唔影響件野本身嘅質素出咩聲, 唔好睇價開腦放
認同,有競爭先對消費者有利
銀色耳機係z1r?
出街就藍芽 屋企諗住插線
用五千蚊買個耳牛 但用艾窿+aac+藍芽去聽歌 感覺有啲不智 所以係屋企諗住插番線
我都覺,所以我建議出街px7,屋企用另一隻
五千筆值 當px7 $2500
另外$2500果隻耳牛啲聲都會好過px8?

新手唔太熟
未聽過px8唔敢講,不過既然你都要畀多啲買條jer仔,不如玩埋有線好過
另外你可以去隔離大耳牛post問下
唔係好明啲人話金磚推唔郁z1r實際上係咩心態
你話係MDR-Z1R我係認同嘅
因為我曾經擁有過,好似官方宣傳圖咁用,機都刷埋谷大個推力結果係點唔駛講都知
但IER-Z1R就真係得Sony WM1Z 同DMP-Z1係夾到嗰種味
換線換耳膠棉都玩過
連埋嗰陣玩埋自mod 嘅DX220加AMP8都玩過
可以推到對z1r好清好動態好xyz 但唔係我想要嘅聲囉
dap都算啦 以前AK240 380一路去到SP就都係咁上下價位
但IEM真係太撚癲 以前846已經係算貴果堆
而家啲旗艦對對都20K起跳 貴起上黎直上30K 通漲到癲
鳳凰 奧丁 奧德賽 維京 仲有果隻貴絕全行既雀
原來一直都入錯post
見到post名大耳兩隻字就碌左入嚟
Btw唔該哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞