[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (135)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
我用campfire ara Kann max會唔會太大力
有 low gain 嘅
睇中左黑磚2同Z1R
主要聽 cantonpop ,男聲多

1.呢個組合會唔會頭大身細?
2.準備用moov 16bit offline 聽,有無咩要留意

請指教
Z1R 未必啱聽男聲?利申個人觀感
黑磚2其實都夠,不過當然,有得上金磚2當然更好
VE8 跟嗰條effect audio 線各位覺得值幾錢?
想升級試下更高價位既線
係咪已經賣曬
果條好似係lion heart黎
4絞當年都要3-4千(標價)
Now賣出去可能值1000左右
如果再上 可能8000-10000既價位
想直接sony store 15K買晒黑磚同ier m9
各位點睇
舊set都喱個價
想買咪買
黑磚2 sorry
冇講清楚
9980+6000
呢SET野成日都唔見有現貨
黑磚去到月尾先有 又加唔到M9一齊買
其實耳機仲15 16緊
我都係聽日去去試試先
e5000跟機係得3.5mm?
如果想用4.4mm有冇咩推介?
Final C106好嗎?
點睇Shanling H7? $5800有4499ex,又可以插卡當player播歌
用左幾日

部野好夠力....推耳牛都ok

開low gain吉iem都冇乜電流聲 (除左開BT mode, 吉pathfinder會聽到少少hiss)

如果用佢黎做player一定要夾手機app.... 隻app好唔穩定 禁幾禁會force close, 仲有佢係唔識讀micro sd 入面既封面圖 會上網search封面, 但係通常都係錯既

總體上我都幾滿意部機 之後我應該會帶d大耳牛出街聽

用翻原廠平衡線係ok, 又唔算貴around 千二三蚊到, 不過隨身player到依家基本上都冇一部可以推盡推靚e5000
照你咁講諗住玩黑磚2嘅話e4000夠做?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞