[突發] 科學家證實, 錢可以買到快樂 ! ! !

207 回覆
486 Like 25 Dislike
無產到中產因為係改善物質為主 所以最明顯 之後既就同人比較攀比反而沒太大改變
I insist
嘩 屌 抵攞諾貝爾獎啦
幾時做實驗證實愈多女愈快樂,try me
有樓有高潮
所以話
research 都唔一定係有用
做研究院都係好撚多冗員
好出奇咩
左膠而家話你聽佢呀爸呀媽係新人類
冇性別
佢地個pronoun 係they
唔好講得咁好聽
係垃圾科
On the electrodynamics of moving bodies
要睇下個author list 有無院士
好似話佢哋每年有1-2篇quota任出
但如果無院士嘅話難度同nature sub journal 差唔多
咁又唔一定
如果我有100億
或者1000億
快樂程度應該都係差唔多
好多垃圾量產paper都係好基本
有接觸過嘅人都一定見過open access垃圾樹elsevier
問題係而家出去PNAS
wiki:
《美國國家科學院院刊》擁有廣泛的讀者群,尤其是世界各地從事基礎科學領域研究的科學工作者。與《自然》和《科學》一樣,是世界上最負盛名的基礎科學領域的學術雜誌之一。

同nature 同級喎
一個phd學生出到nature 基本上係100% 已經畢到業
而家個research同你講呀媽係女人
即係同人講呀媽係女人係會得到phd認可?
應該好多field一個phd出到nature 同直接有 AP / tenure 做差唔多

btw see #113
呢d研究純粹係打d逃避事實既窮撚塊面
不過呢種人本身大多數都冇腦,唔會理性睇你點研究
有啲抑鬱,希望有慈善機構資助買藥
錢有時買得到快樂
但卻買不到愛人
富人講係為咗呃窮人
窮人講係為咗麻醉自己
但每一個人都心知肚明
返工有錢,所以返工好開心
人類最大發現
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞