一人一個 有趣的 pkm都市傳說同埋根據

445 回覆
390 Like 20 Dislike
有人討論pokemon就得
唔一定要我開先得
你用大字火打對面隻火系寵,佢扣唔扣血?
我都覺得應選係撈亂左
https://blog.xuite.net/floatisland/blog/42235271
或許失落銀只是要告訴活在時間潮流中的我們
到最後也不過只是歷史小小的一頁罷了…

為了虛名(戰鬥後的勝利),而讓自己愛的伙伴面臨受傷、死亡
最後不過是一場空,那些可能都不是最重要的東西…
或許GOLD在後面道別的自己,才是真正沒有迷失的自己…

而在恐懼黑中,或許是想讓大家知道,
如果現實中真的有神奇寶貝對戰,那並不會像動畫中一樣美好,
一個人如果被十萬伏特電到了,可能面臨的就是死亡…
不管是人或是神奇寶貝,都會因為對戰而免不了一死…

而對於加害者,或許就是對戰勝利的一方,
永遠都必須要背負著「沉重的生命」…
而逝去的生命無法重來…
所以作者可能只是想讓大家了解戰鬥背後沉痛的意義罷了…
你飲大左定係未訓醒
你洗個面返黎再同我講
你真鐘意Pokemon
不管Gold付出了多少的努力,拿到了多少徽章,還是免不了一死,最後只有被時間淡忘…

呢個似係Lost Silver想表達既意思
死毒撚嚟
女女女咗佢
佢特性係引火
你真係識
佢仲想串我
勁屈
吹到話有哂片但係從來無人見過條片
成個post都變曬拉達皮可西
幾時叫埋皮卡丘
屌。。。
皮可西都算
拉達真係唔得⋯⋯
有引火唔扣血仲會加火招傷害

不過多數火災死者都係吸入濃煙致死,所以隻火伊應該係喺火場焗死嘅
我寶可夢活字典
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞