一人一個 有趣的 pkm都市傳說同埋根據

445 回覆
390 Like 20 Dislike
同埋打輸左直接消失返去Pokemon Centre都係遊戲主角特質啦,本來就係致敬位
初代嘅主角係小智
重要係主角係船打死佢

btw係哥達
會唔會係死三隻伊貝
鳳皇復活佢果時順便進化
明明二階有兩個頭
到底三階係無咗個頭,用前腳扮頭
定係多咗個頭無咗前腳

有無人可以解答吓
咁洗走招技又得唔得
仲好意思講你說得對
垃圾劍盾就係無劇情線性地圖
你最撚醒啦
Pkm世界冇必要講到咁科學下話
2個頭會爭搶同一個食物。明明沒有去和別人戰鬥,卻總是遍體鱗傷。

2顆頭的感情不好。希望比對方吃得更多,來學會主導權。

打瓜左另一個頭就可以進化
我都記得係咁算係官方幫佢哋洗脫嫌疑
雖然就搞到佢哋好7
一定係Pokémon black
唔希望館主係衰人呢點應該係怕影射原型地區嘅市長/名人係壞人。另外就係要就返兒童家長嘅口味。
板木
拉丁文我思故我在(cogito, ergo sum)
睇圖監,好似話三階先睇到野,會唔會有關係?
應該每代都有既 但要去到好明顯應該珍鑽開始
紅綠 紫苑鎮有NPC話你背後有白色手
金銀 無記錯有NPC同你講佢俾D單車佬圍住郁唔到
紅藍我唔記得有冇
而之後因為網絡發達左 好快就傳哂出黎
珍鑽 洋館
黑白 大橋少女
XY 電梯女人
紅藍重製 四天王芙蓉
日月 七不思議
劍盾 送信女人

朱紫 就真係唔知有冇, 或者D人未搵到
其實幾勁
當年冇signal fb但係同期間間學校唔同地方嘅細路都聽到呢個版本

唔知前面有冇人提過?
可以search”首藤剛志動畫原案”,
無印動畫 連同 超夢夢及利基亞劇場版的原先寫咗非常嚴肅嘅世界觀,
例如超夢夢借喻複製羊、精靈球的改良過程、小剛追女仔係因為要照顧廿個兄弟姊妹等等…
後來動畫大受歡迎,進入咗大眾視野之後廢除晒原設
等XY重製
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞