香港地裝修係咪一定會中伏,無例外?

67 回覆
71 Like 2 Dislike
做十成本身就係應份

你比十成飯錢我比個餐8成你得唔得?
你比十成手術費我做個手術八成得唔得?
你比十成律師費我簽八成文件得唔得?

奴性重撚到
你以為畀緊10成錢姐
係佢地無打算同你溝通
一個人識哂咩不嬲判出去做
係可以無分別,一分錢一分貨係呃人架,尤其係服務業
黃師傅聽上去正路既
得罪講,黃圈商家太多搵返黃圈人笨柒,建議唔好專登幫襯專以「黃」做號召既商家
香港Designer

不如直接比錢搵管工
唔一定,平多數唔好,但貴都未必會好,一分錢一分貨係服務係唔work既
緊係得

唔係點解成日出街食飯會中伏

醫生做衰咗,香港地醫生最高
咪搵allied health 出黎食囉

清係啱啱出社會做嘢
定仲讀緊書
希望裝修將來會有監管
設計可能會靚d
但手工多數會更伏,多數中小型設計公司都唔會用好嘢
中小型死硬要真係搵啲出名嘅大公司
留得係垃圾臭港預左啦,第一日識班臭閪賤種香港人?
講真我會揀客, 基本上都無伏過人.
合理時間定好野唔亂改基本上無問題, 收貨defect mark左執到盡執.
我裝修無事,間野親戚睇廣告見到搵佢裝修過無乜野,咁我上年都搵佢裝,本身話兩個半月,我預佢三個月,點知唔洗兩個半月就交貨,早左10日,手工都可以接受,過程無叫我加野或換野,調返轉我自己要加野,不過間野唔識設計,完全係自己諗好同佢講要點搞,價錢亦合理,490尺全爆換晒水喉電線埋單30萬,唔計傢俬電器
仲有老板同黎做野既師父都係香港人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞