香港地裝修係咪一定會中伏,無例外?

67 回覆
71 Like 2 Dislike
裝修中伏真係聽太多,識人/唔識人一樣中伏。香港地究竟有冇正常裝修?

自己/身邊人親身經歷
貨不對板、唔按時完成、十問九唔應、唔監場唔追問就唔做搏你睇唔到、捉到就敷衍了事扮哂野搏你唔記得、叫左用某材料又偷雞用其他

裝修甩甩漏漏,左崩角右甩油好常見。叫執漏仲慘,要乞求裝修佬黎,遲到就例牌,約左又會射波,肯覆機接電話已經要還神

上網睇人分享中伏經歷仲慘
留言仲要被人屌番轉頭,話唔爛尾都偷笑仲叫執漏,想賠償又比人笑鳩。又會話完美係唔會發生,一定要接受會有甩漏會左甩右漏

賴皮到仆街,做裝修好過去搶我諗要自己落手落腳做先唔會中伏
美麗新香港
係咁撚仆街

開名吧
都同裝修佬溝通唔到 又點會做得到你心目中想要
因為多L數接你單job間公司都係再判比D 平價裝修佬
過一過手乜7都唔洗做收錢
裝修佬賤價接返黎質素又點會好
This is HK
d人成日話保險、買樓agent仆街,但都叫做有監管,你都仲可以投訴到佢釘牌。但裝修佬9做你就真係完全吹佢唔漲,反而冇咩人屌9裝修佬

利申非agent
講起又係,好似唔見佢落手做野次次佢都搵人上黎
樓主想有質素既自己搵師傅
被人地食一轉再落師傅度做唔出咩好質素架
師傅實收1500同1000 你覺得佢地做出黎既質素無分別咩
香港地就係偷呃拐騙
你有你講,佢有佢做,,
做得裝修除非黑工,唔係九成都係舊腥港人,日日係茶記話自己獅子山精神先有今日果啲
裝修真係要有熟人介紹先會好小小
香港人係客 個裝修接單佬又係香港人 成件事一開始已經伏
黎緊要搵裝修唔知點好
搵平又唔係搵貴又唔係 最好真係搵到熟人做
老老實實,你唔急嘅,去搵昌師傅/住家choice 睇下啱唔啱檔期
搵昌好過搵黃啦
Fb大大個伏區講黃
想睇下
有陣時睇空間改造王 日本人裝修成間屋都係六七十萬港幣
已經係講緊單幢嗰啲
唔明點解有陣時見到公屋都要裝三四十萬
隨非搵到有料判頭+有料班底

街外裝修公司,隨時求其搵外判無料師父
有時睇黃師傅啲裝修設計真係停唔到…
https://lih.kg/ybjGdJX
#490 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
自己diy仲靚喇,上yt學下人地鬼佬點diy裝修好過喇
搵平一定伏 搵貴都可以伏 你自己諗下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞