渣打 呢間垃圾,永不錄用

447 回覆
828 Like 22 Dislike
真, 同一時間成千上萬人打過去都仲可以好似平日咁應付你你都驚,唔通請幾千個CS平時放黎IDLE
屌佢D卡中招就話, 唔知屌打唔通呢個POINT黎做咩
咁樣應該已經要罰?
信用卡cs中心 搬左上大陸
其實應該大家集思廣益,有咩方法減少中伏。
我而加都淆,想cut咁d卡。我早排都俾人盜用過。
以前勁懶用auto pay check都無check
要睇時間,之前6-8打即有人聽,過咗就要排隊
呢個情況唔似HACK, 似BIN ATTACK, 請IT都冇用
最多ENHANCE下個SERVER同APP比有事發生既時候唔會死SER
發現無論邊間,啲call centre都好難打得通
我記得有人講過間嘢有開otp就客食,間嘢無開就間嘢食

始終銀行唔會即刻過數,筆錢喺銀行度間嘢拎唔到
如果佢自己保安做唔足,leak client info,應該會俾hkma罰。
我都有scb卡,等佢reopen app,入去check下近幾個月statement先
bin attack 其實是點?
係,otp=你簽左名咁,基本都唔會賠
我個人習慣分幾款卡分用途,之後定時cut卡,又安全又可以賺迎新。
信用卡資料流出未必即刻會俾人盜用,你cut咗卡佢有你資料都無用
A BIN attack refers to a style of BIN scamming in which a fraudster takes the first six numbers and runs software to generate the rest of the numbers. After the fraudster identifies a full account number, they’ll test it via credit card testing.

唔同銀行同卡種頭6個NUMBER係一樣的, D fraudster 就用SOFTWARE去撞之後果D
邊間較少?
中銀?
鎖卡解鎖返要唔要重新申請自動轉帳?
信用卡太唔安全
唔係印度佬...

佢地即是係香港IT員工, 都係外判...
大部份係菲律賓IT, remote 做野....

佢地有D就新加坡既
銀行都冇損失
以依家既電腦去用唔同ip試唔同組合真係唔難
呢d犯罪分子都肯定係有好好既配置去試
科技愈發達犯罪就愈簡單
其實就咁諗都知組合唔算多
頭6位固定左
即係得10位係唔同
再加埋exp date其實講緊得12個月月份同埋5年內
再加埋CVV 3位數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞