Citi Bank個轉數快不如改叫做轉數慢

85 回覆
186 Like 6 Dislike
有啲細bank Fps 分時間係行batch唔係real time
有機會係銀行覺得個備註內容或者交易對象同制裁人物/公司有關 所以就hold住咗條數
尤其是美國個制裁名單水蛇春咁長
隔離個payme一樣咁衰,有時連個介面都彈唔倒出嚟
我由恒生過落CITI,咩都無備註,仲要係幾百蚊
Citi bank轉數快 入電話no. 過比人出error
問CS又9唔搭8
通常唔關銀碼事 只要對方個名似制裁人物就會瀨嘢
真,禁第二次就即刻收到
唔急個時就轉得快
citi唔係never sleeps咩
每個客都hold幾千咪幾十萬
Citi返工既先至never sleep,客就wfc
電匯又係,之前想用citibank TT 射錢入IB, ebanking 㩒左submit後,戶口個可用結餘扣左舊錢,但無transaction record, 去分行問,個職員打電話上總行,話唔知點解system hold住筆錢唔識落下一步,人手幫我解左鎖。
然後我再試,一模一樣重現,於是又落分行搵返同一個職員搞
最後我close 左citi 戶口 永不錄用
citi 係好撚慢,試過fps 收錢,隔幾個鐘先收到
一定唔會用fps交收
因為佢個Payme成日收錢收到鎖左
轉俾某啲人會一定要我email打一堆資料confirm仲要次次都要打9成一樣嘅野
呢個真 見佢匯率好開左global wallet去旅行兌外幣
屌佢老未獲獲都慢到仆街
citi 正常係要等2-3 mins 有sms 先當成功過到
有時要等一兩日

總之錢就一定襟嗰下就扣左先
比唔比到指定人手上就另一件事

但citi 最煩係要揀type , 懶方便比你日後sort
每個transaction 都要揀冇default, 一陣手快襟錯左連記錄都唔知點搵
citi app 個online chat試過問野一日後先覆, 電話又打唔到人聽
on99
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞