J家討論區(4)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
倉子高大過牙廉同牙海
應該得安子係有身高差
ラストキンプる
想哭
キンプリ NHK最後音番
痴線,邊睇邊喊

紫耀嗰吓
我好想レンカイ都快啲退社 五人再同框
最後一次5人共演咁就完咗
呢幾日係咁翻睇舊キンプる Netflix套Ride On time
忍唔住喺度諗點解佢哋要行到分開呢一步
我應該係極少數嘅男性fans
早排帶到女朋友開始入坑冇耐就宣佈呢個消息
雖然係由junior時代開始睇
但呢五年都好有睇住佢哋長大嘅感覺
會鍾意佢哋真係啲冇原因嘅緣份嚟 本身對於J家都冇乜興趣 多,淨係識嵐 山下智久 龜梨和也 山田涼介 仲要我本身冇聽男idol 聽jrock多
但就喺五年前佢哋主流出道嗰陣時咁啱喺日本做義工睇到電視播佢哋第一次上MS唱シンデレラガール 唔知點解佢哋而家俾咗好深印象 只係聽咗一次就係咁喺度哼呢首歌 再加埋佢哋嗰陣時真係好紅周圍都見到 慢慢就開始睇多咗佢哋 開始鍾意睇佢哋
之後武漢肺炎該段時間少咗留意佢哋 但都叫做有睇未滿警察嗰啲有佢哋份劇/戲 同有聽佢哋啲歌 佢哋係武漢肺炎乜都冇得做嗰啲時間都陪伴左我好多 到之後有キンプる。就更加個個禮拜都會抽一個鐘Tver都睇返 之後越嚟越鍾意佢哋 尤其佢哋嗰種Chemistry
諗住下年可以鼓起勇氣,一條麻甩佬去睇佢哋嘅live嘅時候佢哋就宣佈呢個消息仲要咁啱Mr.5發埋前幾日我就返咗香港 勁唔開心
Sorry for 1999 可能你哋會覺得一條麻甩佬鍾意五個男idol好奇怪,好嘔心 但我都好慶幸呢五年有留意キンプリ
對唔住唔覺唔覺就打咗咁長
Air hug u bro🫂

當初同我一齊追星 甚至追得癲過我嘅朋友都係男仔 佢追左錦户亮好多年 然後睇完左十五週年tour冇幾日就係fc公告要退出
我朋友sad到一星期冇翻學
我曾經都一直諗點解要退團唔可以一齊行落去
不過有一日我睇完5人stage就釋然 有啲嘢可能一世都冇答案 唯有祝福各自安好
喊到九彩,由始至終都唔覺得係佢地自己揀退,好好地搞到咁樣真係多得J家唔少,想像唔到之後再冇5人嘅日子
絕對唔會好奇怪
特別佢地轉型唱Ichiban ツキヨミ呢啲歌吸引好多男fans
上年有幸去到made in 果時都有啲驚訝原來都有唔少男飯我有個男仔fd 就算無追キンプリ都會睇キンプる
因為好好笑 好有趣

同你入坑時間前唔多 知道花晴係嵐既師弟做
諗住去睇下 睇完係到睇紫耀既綜藝垂直落坑
再開始留意佢地 睇5個人音番 fc 片 去到キンプる。
就愈黎愈鐘意呢5個人
完全會感受到佢地係真係好fd 而唔係扮出黎
琴日mステ前段片都夠膽玩千年殺
成日覺得睇緊有堆男校高中生係到玩

呢五年既旅途 ありがとう
多謝大家
今日搭車聽佢哋啲歌聽到想喊
仲俾朋友話我男人老狗因為5條仔標眼淚
我都係佢地出道個時無特別追佢地,音番聽シンデレラガール聽到識背
之後都除左聽音番都好少留意佢地
到ichiban嘅時候拉番我入去,睇番以前D綜藝,劇咁
原本都諗住join埋佢fan club等下年可以抽飛睇live
結果就宣佈5減3
琴日聽音番見到佢地喊,都跟住喊埋一份
之前見住咁多人又畢業又休團又解散都唔似佢地咁喊法
雖然佢地強調係自己諗法,但始終感覺佢地先係最唔想走個嗰
Blue Monday 冇心機返工淨係想喺屋企重溫キンプる。
我都係…全日好似失戀咁…
但朋友又唔會明點解我傷心到咁
依家重睇緊fc 啲片
2018-2019都追過King&Prince 一排,買過頭4隻single, 1 album, 2 concert DVD

覺得係J家近幾年以嚟出過最順眼一隊, 無人醜, 身高又平均, Johnny san 死前出到隊King&Prince算係咁.

但問題你睇下而家J家, 走係好過唔走, 根本就搞唔掂, 走得快好世界啦
KP 7月有fans meeting
咩8.8事件
好似係宣布筒雪2020年同日出道
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞