嚴選三十大考古香港娛樂圈黑歷史傳聞

1001 回覆
565 Like 36 Dislike
24)送禮動同郭可盈傳聞有路

郭可盈與李克勤於2001年合作拍攝TVB劇集《法網伊人》擦出火花,合作期間他們不但戴情侶手錶及用情侶手機,之後李克勤還邀請郭可盈擔任《飛花》MV女主角。當年,郭可盈身邊一位密友透露,郭可盈披露除文龍外,她的生命中出現了第二個男人。於2004年與林文龍結婚結婚後,郭可盈與克勤仍經常有來往,2006年2月李克勤在紅館舉行個唱,不避嫌親自送票給郭可盈。同年,李克勤被盛傳是為了郭可盈才遲遲未定婚期,還被揭發他們合作《法網伊人》後暗中交往了4年。

之後更傳出一段疑似郭可盈向中介人汪子琦,承認與一個已婚男星「犯錯」的聲帶,這名已婚男星據傳就是曾與郭可盈傳緋聞的李克勤。有記者曾向林文龍追詢關於李克勤和郭可盈的緋聞,但當林文龍從記者口中聽到「李克勤」的名字後,即情緒失控,一度激動地走入警局報警。
出埋相咁大膽
25)鄧光榮153老強藍潔瑛傳聞

2013年,曾有一段影片流出,片中藍潔瑛親述自己早年曾遭兩位「影壇大哥」強姦,其中一位是於新加坡拍戲時,被對方偷闖入房強暴,但當中所提及的名字被消音。當時外界反響極大,引起多方揣測,有傳是藝人曾志偉、成龍,也有傳是已故藝人鄧光榮。當時藍潔瑛好友前藝人楊曼莉更多次接受傳媒訪問,為藍潔瑛抱不平,並聲稱知道性侵內情。

性侵風波其後不了了之,直至2018年初,內地娛樂記者卓偉突然公布一段聲稱是當年未經剪接的影片,片中提及兩位「影壇大哥」便是曾志偉和鄧光榮,隨後兩日有「模特兒教母」之稱的韓穎華,則聲稱曾志偉性侵藍潔瑛事件為事實,再度令事件風起雲湧。曾志偉其後透過新浪微博發出聲明否認性侵事件,並指影片是經過人為後期剪接,屬插贓嫁禍,並入稟控告韓穎華誹謗。
26)楷仔先後包起吉夫藥同波士高傳聞

古天樂被李澤楷包養早有傳聞,雖然後來古天樂曾回應:「不是事實不做回應,」並表示自己對李澤楷和梁洛施分手一事完全不知情,「局外人還是少評說好一些,因這是別人發的聲明及私隱。」

2013年4月,有人目擊 Bosco與李澤楷於中環密會。爆料者說:「嗰晚見到 Bosco同李澤楷喺蘭桂坊酒店內的名人坊食飯,全程得佢哋兩個,連李澤楷平時身邊嘅保鑣都唔喺度,見佢哋全程密斟有講有笑,食足兩粒鐘就前後腳落樓散水。」

事後在活動中問 Bosco是否秘會李澤楷,Bosco即好大反應叫話:「吓,我唔識佢(李澤楷)㗎喎!係咪搞錯!」
27)四叔仔包養娜蛆生埋仔傳聞

的骰妹為已婚大嚿飯生仔-2019

近年「的骰妹」好似低調咗,接戲又少咗,前排拍咗套劇,到上年先出街,雖然收視唔錯,但話題又唔講佢,所以呢套劇對佢嚟講冇得益。不過的骰妹自從同三叔公個仔「大嚿飯」一齊之後,基本上有條大水喉射住,已經可以揀嘢做。

聽講的骰妹前年北上拍劇時,發現有咗大嚿飯骨肉,雖然對方有家室,但佢對的骰妹都幾好,畀佢留種,的骰妹拍完劇之後,就留低待產,免得返到香港俾人問邊個係經手人。的骰妹都算夠運一索得男,雖然大嚿飯同正室都有個仔,但多個仔都係好事,所以大嚿飯就送咗間豪宅做獎勵。

的骰妹嘅好姊妹有同佢傾過,覺得佢本身條件唔錯,冇必要做人二奶,要揀高大有錢嘅靚仔唔係問題,而且大嚿飯講明唔會離婚,佢只能做阿二,但的骰妹真係鍾意大嚿飯,就算無名份都唔介意。的骰妹嘅閨密覺得好姊妹太儍,因為大嚿飯每逢過節都要返屋企交人,所以遇到節日,的骰妹就會特別傷感,同搵閨密訴苦,但係對住大嚿飯就唔敢怨半句。
對波有冇遺傳到
29)鋒味身世傳聞

謝霆鋒母親狄波拉(拉姑)於婚前和賭王何鴻燊關係密切。因此在謝霆鋒出生後,即使樣子和父親謝賢如餅印一樣,仍被坊間附會他為何鴻燊的私生子。電影《賭城大亨之新哥傳奇》隱喻了賭王和拉姑的一段舊日情,令新一代網民知曉他們之間的關係後,這段傳聞就再度被炒起。

另外,亦有傳當日謝賢(四哥)和前妻甄珍離婚,是因為他不育的傳聞。因此坊間對謝霆鋒的出生很是吃驚,有傳他是四哥向兄弟借的種;亦有傳拉姑是採用了人工受孕的方法懷上霆鋒。但當時人工受孕並不如今天的普遍。
唔怪之得當年賭王話呢個女最靚,靚到不得了
30)玩具大王包養姣蛇傳聞

2009年雜誌Face獨家爆料,34歲佘詩曼搭上新碼頭,施展獨門姣佘功力,俘虜身家約 50億的城中C富豪。

據知情人士透露,貴為無綫當家花旦,阿佘一直是各大小品牌廣告商至愛,正因如此,令少去ball場更少結識名人富豪的阿佘,與C富豪有緣撻着。阿佘喺活動上見過幾次後,C富豪就開始發動攻勢,呢個富豪都成六十歲人,但保養得算唔錯,又出名對身邊女人出手闊綽。其實佢追阿余時,阿佘仲同緊嘉穎一齊,不過佢兩個思想同賺錢能力差距大,個富豪唔只禮物攻勢送名貴嘢,有錢仲好有心機,阿佘亦都畀晒機會對方上,佢啲嗲功係男人都頂唔順啦!再講阿佘年紀唔細,佢同朋友講過拍劇太辛苦,鶽家心態想上岸,咪放棄咗嘉穎囉!」不過據知大手筆C富豪,多年來亦與不少圈中女星傳過緋聞,而女星們亦因 C富豪的「關照」,逐漸富貴而脫離娛樂圈,向商界發展。

富豪C
年齡:約60歲
身家:約 50億
經營:產品製造、保健美容及地產
性格:為人高調、友善兼興趣廣泛,與城中其
他富豪一樣愛賽馬愛玩車。
情史:被傳與多位圈中女星交往,每位女星自
此身家暴漲淡出娛圈。
呢啲唔算係黑歷史啦
遺珠

泥小田同蛋記伊莎貝拉一齊上房傳聞

江湖傳聞,某年蛋記周年晚宴見到泥小田問羊生:「羊生,借條囡囡嚟玩下」,跟住就帶咗伊莎貝拉上房。
遺珠

大鼻老強影后傳聞

江湖傳聞,當年拍緊犬隻故事系列,出外景班星要住外地酒店,朋友喺酒店房聽到走廊有人叫,行出去就見到影后俾大鼻拉住扯入房,嗰時成班人無人阻止又唔出聲,無人救既情況下就俾人食咗。
中間夾兩張韓紅以為冇人睇到
遺珠

蔓珠莎華包養林文龍傳聞

1993 年,林文龍與陳曼娜曾發展過一段「忘年戀」,當時都傳陳曼娜很「照顧」林文龍,一度被指陳曼娜「包養」林文龍。

傳出緋聞後,二人索性上契,以「契爺」、「契女」相稱。
遺珠

絕世好女朋友以前有送外賣傳聞

江湖傳聞,早十年前條女報價15k 1Q
英英
遺珠

江湖傳聞
蛋記喺葡京蛋記酒店有間房長hold
俾班星送外賣用
孖仔組合賓女有人問過價幾皮有交易
蔓珠莎華係契女?
遺珠

江湖傳聞
小明上廣州同超級流感係死對頭
有一年大台兒歌金曲頒獎禮之後
唔知為乜大打出手要工作人員調停
遺珠

江湖傳聞

咀香園既大孖同台灣有錢女結婚唔夠一年就離婚,外面人唔知咩事,其實大孖喺鄉下有件糟糠,嚟到澳門以為冇人知,點知去台灣結婚要寡佬證,咁就穿咗煲。
遺珠

江湖傳聞

有一晚八字波返到屋企
一入房開門就見到電眼同其他人扑嘢
跟住八字波講咗句「唔好意思」就走咗出去
仲順手幫佢關埋門
咩料
遺珠

暗名爆Kary有閃卡未流出

媽咪姐嘅世侄女有個 friend係幫人修理電腦嘅,早兩日,世侄女拎部電腦去俾個 friend幫佢執吓啲零件,返嚟時同媽咪姐講話睇到啲正嘢。咦,咁盞,又有慾照?

世侄女話佢去到個 friend間舖時,個 friend啱啱開始整另外一部電腦,世侄女無聊走埋去睇佢個 friend點整之餘順便吹水,佢個 friend逐個「分純」打開嚟 check時,突然出現一批比四級冇格仔更激嘅相。

世侄女睇到嘩嘩聲,因為相入面嘅動作有啲真係不堪入目,「女主角」就得一個,但男主角就黃、黑、白種都有。世侄女八卦,睇真啲,「嘩」咗一聲:「呢個女主角咪係『河馬』?」佢個 friend至唔多情願咁承認話部電腦真係「河馬」拎嚟修理嘅。

世侄女話佢個 friend見到呢啲相都好無奈,為怕好似「猩猩王」單嘢咁惹上麻煩,惟有拿拿臨 check完即刻收埋部電腦,當無事發生,仲叫世侄女唔好同人講㖭。

媽咪姐聽完之後,好大感慨,發覺好多人仲未汲取到「猩猩王」單嘢嘅教訓,仲要將啲咁私人到唔見得光嘅嘢放上電腦,拎部電腦出街修理又唔先將所有資料清走;再嚟就係估唔到以「食餅」出身,同期中叫做最有實力嘅「河馬」原來咁世界大同。唉,媽咪姐又要對佢「另眼相看」嘞!
屌呢個做乜鳩
咁都講講埋大王李錦聯啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞