用緊日版apple watch開左張suica,你問我答

146 回覆
3 Like 1 Dislike
我隻錶同部電話係唔係keep住要轉做日本區域先用得

其實由頭到尾根本唔需要set區域做日本都可以整到張suica落隻錶度
我區域一直都set做香港冇轉過,無任何問題

係咪一定要隻錶或手機係日版先得?

其實由頭到尾根本唔需要set區域做日本都可以整到張suica落隻錶度

咁可唔可以去便利店增值?
係咪港電話港錶就一定用唔到?

可以用張卡
但肯定唔set日本就唔可以用apple pay增值

可以
一定要日版iPhone 7或日版apple watch series 2先可以加張suica,請追post
未支持icoca 表示失望

支你老母
持你老母
支持乜撚野?
支援呀,罰抄啦撚樣
本身用緊日版iphone6 但轉左7
好彩未快賣 今晚挑戰下
好彩未賣 今晚挑戰下
好彩未賣 今晚挑戰下

唔係7先得既咩
港版iphone6s 加日本watch2 用唔用到? 擺落watch2 既話
其實 Apple Watch 好唔好用
我想買隻黎量自己心跳
佢好定 Fitbit 好?
港版iphone6s 加日本watch2 用唔用到? 擺落watch2 既話

其實 Apple Watch 好唔好用
我想買隻黎量自己心跳
佢好定 Fitbit 好?

齋心跳就fitbit啦
fitbit唔使叉電咁密

可以

用左apple pay
係銀行個邊係唔係會收手續費

可以

用左apple pay

當普通外幣交易
係咪新開咭時只可以用apply pay增值第一次,之後就有得揀信用咭增值?
係咪新開咭時只可以用apply pay增值第一次,之後就有得揀信用咭增值?

開卡都可以直接入信用卡資料

可以

用左apple pay

當普通外幣交易

咁我都係便利店增值
外幣交易要收手續費
我想問

iphone (港),icloud(港),app store(日)裝suica後轉番 (港)帳戶 電話apple pay用香港信用卡

搭隻apple watch s2 (日),apple pay 可以用香港信用卡同suica?

另外仲可唔可以加埋日本信用卡落Apple watch一齊用?
我想問

iphone (港),icloud(港),app store(日)裝suica後轉番 (港)帳戶 電話apple pay用香港信用卡

搭隻apple watch s2 (日),apple pay 可以用香港信用卡同suica?

另外仲可唔可以加埋日本信用卡落Apple watch一齊用?

總之部機喺日本買就得,其他乜柒都唔使
我想問

總之部機喺日本買就得,其他乜柒都唔使

唔該

咁我要放咗隻港版去日本買過隻錶
有無日版團
有無日版團

Join
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞