調查:逾四成男士指好老婆條件為「靚女」及「有身材」

308 回覆
461 Like 35 Dislike
樣衰肥婆性格差係惡性循環,首先好似你咁講,本身人類大部份性格都唔會好得去邊然後再加埋佢哋樣衰承受世界嘅惡意,令佢哋更加差劣

樣靚就真係好睇人如果本性真係差嘅,只會take it for granted 會變臭閪港女公主病
不過如果真係性格正常,性格好就會更加變得溫柔
女性比男性大話呢樣野都唔知點計算
唔識統稱?
鬼妹統稱係世界各國女仔笑死
啲肥婆冇人吼上嚟屌埋一份屌得最大力個班係啲冇人要嘅中女
所以樣靚+性格好佔多數
12%女士認為「大隻」是揀好老公的條件。

你叫班gym狗日日抬鐵,情何以堪
同窮人從來做開黑暗嘢一樣
最緊要係後生
香港靚女少 有身材既更好
同時有哂兩樣就難上加難
難怪咁多港女搵唔到男人要 成班結唔到婚 被逼單身

有時都戥港女唔抵
大學畢業之後衰老開始快 身材容易走樣
尤其香港返工壓力大 食多少少塊面肥完個肚又肥
每年睇住自己既交往價值不斷下跌
其實都幾可憐

男人可以後天搏殺搵錢
女人個樣生得平凡 身材普通 咁就玩完
20尾 30歲仲係單身 都唔知搵邊個男人肯嫁
個調查無講到係問咩男士
試下問已婚男士個條件係咩
性格惡頂幾靚女都無撚用, 都會想一巴車鳩佢
用碌鳩打佢塊面
啲肥婆忙住玩hmd
其實班人話自己唔睇樣
好多時源自覺得自己食唔住個靚樣既人既自卑感
所以揀另一半反而會揀啲樣偏差既令自己安心
仲會覺得自己做緊善事
殊不知其實咁樣都算係以貌取人既一種
呢啲人好多時同時又會屌啲明星生得唔夠靚都有人捧
其實就來自自己個自卑心態,覺得自己都唔差都冇好似啲明星咁受歡迎果種妒忌
樣靚身材正係吸引強dna既男人去爭
爭贏已經經過競爭選出優秀
當然都睇結婚後keep唔keep

只係娶得既 樣已經係基本
咁仲有冇其他樣以外既野係好老婆
而家成個result 真係錯哂
你都痴撚線
唔俾屌
你結嚟把撚呀
結完就無乜幾可屌
生埋仔就正式做和尚
比人話膚淺咪算好囉
女人揀老公睇能力,經濟咪又比你話係雞
巴打肯定結左婚
豬扒其實無想像中咁無市場
係閪豬扒先難頂啫, 大公司總會有一兩件,
同佢合作好撚難頂
機會要創造
你有做運動keep住身形
等佢想俾你屌先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞