調查:逾四成男士指好老婆條件為「靚女」及「有身材」

308 回覆
461 Like 35 Dislike
有錢係基本條件總分×1/x0
大隻靚仔係加分
講真女人就算老公唔要求都要keep好自己
老公衰起上黎自己都大把選擇

佢叫我走我都要有本事擰轉身出門口叫佢食屎
成日覺得啲女人諗住嫁得唔錯,就放棄自己一日到黑吃喝玩樂又唔運動嗰班真係好撚蠢 唔打辛苦工都唔好經濟依賴,搵到自己經濟能力,難得有閒錢有時間就去增值自己,愛嘅咪幫輕老公,唔愛都可以照顧自己放膽走,幾好
現實又無咁多靚女
最後一係唔結一係妥協

家陣個社會風氣
唔結婚既人只會愈來愈多
女人結婚梗係要錢啦
冇人叫一定要揀港女
顧掂自己就算
大隻點會係好老公嘅條件?
12%會揀大隻,但起碼80%討厭大隻
大隻淨係溝到基佬

靚仔同有錢就話啫
✅靚女
✅有身材
❌港女
因為無論靚唔靚 瘦定肥既港女性格都係閪
咁緊係簡個樣靚身材正 起碼屌個刻爽過
香港男仔真係要識得好好保護自己

如果條女十次有九次隻閪手都唔識比錢 剩低一次好唔情願/大大聲話自己比好叻 生日節日又叫狂你買禮物 依啲可以中出即飛

情感好難衡量 但正常會知係比人利用緊定 真係唔好攬住唔放咁傻
pin this
因為選唔靚無身材都未必性格好
因為佢地當初係覺得自己靚㗎
但過兩年就唔夠d 後生靚
花無百日紅
所以咪用膚淺嚟做道德綁架囉

其實佢地選仔咪又係要靚仔有錢行先
只係靚仔的大把貨選玩完唔要佢地囉,咪想選有錢的埋單囉
因為女人幫女人 一部分男人為左屌閪又幫女人

其實想平衡返件事好簡單 合法化商業化叫雞做雞 令到屌閪唔再係privilege 男人可以正常思考 女人唔可以再exploit 男人 當大家可以用邏輯去思考 你個問題就唔會存在
依家仲邊有人咁講 個個女仔搵結婚對象 都話要搵個經濟條件好 仲可以講得好理直氣壯

相反男仔可唔可理直氣壯咁講搵另一半一定要揀個大波既
最癲嘅仲係有班人屈鳩以上嘅仇男思想係父權。我屌你老母咩,以前父權邊有可能要求男人有咩有咩㗎,淨係祈求自己老公唔會打自己已經好好啦
Ching見解獨到 支持
咪有得佢地講
現實唔會有人因為佢地講幾句
就硬食豬扒肥閪
事與願違
出街10個有9個30歲未到都係大肚腩脫髮矮毒,淨低果一個就係gym room 操嘢你係有身型自然老婆都會跟住一齊fit
唔畀屌
你仲娶?
次次訪問班女人都假撚到仆街
2022年仲口講上進心
呃鬼咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞