(FF)萬一大陸革命成功咗,香港會點

383 回覆
235 Like 61 Dislike
老習肯定又搞到死人,再發大件事,完全都唔識PR
香港唯一武力壟斷者會變咗軍閥咁,學定英文等帶路
文宣有能用咩,人地為左錢同地位,你用多過政府人工既錢同地位收買佢地就有用
拿破倫
其實我覺得合併都唔係咁差,最小佢地唔會推普,佢地亦都唔係窮鄉僻壤,唔會話一野吸曬香港D錢(吸曬都無用,之後大家都係同一條船,你都重係要管理香港,你重係要香港既人同西方打交道)
所以咪話要令呢啲香港最本土嘅武力 企我哋呢邊係好難
你真係諗多左
問題係佢哋行開嘅法律制度一直都係歐陸法 香港絕對係跟英國嘅普通法 淨係法律體系 已經好容易撞車
香港人都收皮 30000隻打返上去冇難度
同台灣聯防有冇得諗?
要睇美國點睇
如果以陶傑講法, 其實一個圈之後,中國人都係一樣。 點都會走番同一個結果出黎
有時都唔理解佢哋點解會咁服一個同自己大半世都無關嘅政權.
先宣佈清零偉大勝利 跟住就草草收場 加碼送兩件執行清零不力嘅貪官

不過今次可能有團派黑手放水 須知20大團派大佬全部落馬 亦斷咗團派上位嘅路 啲基層幹部玩嘢放水隻眼開隻眼閉唔奇 因為佢哋睇唔到前途

即係香港黑警啲員佐級 只俾升職到督察仔 封咗頂 都會hea 做 疊埋心水收片算
冇可能
我覺得投票打台灣或者屠殺香港人個機會大好多
會唔會係因為佢哋睇得書少 你諗吓林鄭舊年定今年仲喺度講緊鄧小平 明明上邊已經唔鍾意聽
擦鞋淨係識擦花人哋隻鞋
認真,唔玩膠。
法理上應係歸英,而唔係獨立。
因為中英聯合聲明係比咗共剷党接管香港的權
如果支爆,英國係要執行返香港的主權
不過到時聽又一大堆支那人湧入來
唔會成功 過幾日冇事
除非比歐美殖民返幾百年
文革之後上面果班已經係人形豬,無信仰無道德
問題係要大英國力夠 先至履行得到呢條法律 國力唔夠乜都假
歐美保護香港獨可唔可以當係台海加多一條防線保護佢地係台灣嘅利益?
我80年返廣州 好細個 聽表姐講嘢 佢話中國咁多人 唔容易 佢哋係會同個政權着想架 會「同情」「理解」共產黨 香港人好難想像
呢啲嘢好難講
支那仲係完整英國唔會郁
但支爆咗群龍無首,英國派幾隻艦過來睇檔唔出奇
不過英國都係兩頭蛇開
分分鐘見支那有個新政府上台又唔知整條咩濕鳩聲明賣撚咗香港比新支那
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞