有冇人用HSBC離岸戶口(13)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
expat referral 應該每個戶口可refer 5 個人?我仲有2個quota

https://sharetheexperience.expat.hsbc.com/your-details?code=HTEVS2NC
用完條link撳撳撳,之後話香港地區要搵RM先開到IBKR..係咪冇得就咁網上申請?
我當時照proceed網上都開到
佢冇呢個option俾我 冇得撳下一步。。
登記完sharetheexperiemce
之後再用同一個email
https://expatexplorer.hsbc.com/apply/
應該可以apply

但application個頁而家剛剛 maintenance 緊
想請問,如果第一次habc uk打來miss 咗電話,第二日會唔會再打多次來?定一定要親自打去英國整TSN?英文唔係好掂,未必溝通到😢
有冇巴打試過用UK張Global Money debit card,喺香港滙豐ATM扣HKD GMA㩒港紙出嚟?

英國滙豐話GMA冇fees,但ATM operator可能會有自己收費。咁香港滙豐又會唔會charge佢哋嘅手續費?
好似唔會再打黎,我都係打番過去,跟易靈巴攻略答果d問題已經整到
😮‍💨我再打去,可能尋日打上摯有條保安問題衰咗,今日過晒保安問題,到佢話set tsn時,話有問題整唔到,叫我遲啲再打去😮‍💨可能個account 被lock,但又無叫我去分行搞🙄
去分行搞,需唔需要預先預約?同埋係咪都係要到下午4點英國個邊辦公時間?
佢有三個criteria, 只要符合其中一個就行

1) Save or invest at least £50,000 (or currency equivalent) with HSBC Expat within 3 months of opening your account, or

2) Have a salary of at least £100,000 (or currency equivalent), or

3) Already be an HSBC Premier customer in another country or region
我等左十日收到welcome 電郵。。。實體咭仲未收到。。我估都要等多一個星期
係無來電顯示有電話,我收到email後話我miss咗,我check返擋電話個app係真係擋咗兩次😮‍💨本來俾錢用擋電話既服務,平時啲廣告間中都有漏網之魚,但今次海外打來竟然擋咗😮‍💨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞