90後女生 每年都去旅行 月花$2000 首置屯門新盤帝御金灣

307 回覆
34 Like 203 Dislike
唔通20000要搬出嚟租樓咁 on9先叫唔痴屋企。
咁就抵你買唔到樓啦

4000蚊一日都133一日啦,夠交水電煤伙食啦
屋企伙食我當只係包夜晚嗰餐。
咪係,成件事好make sense
屋企人擔保
一睇就知,搵兩皮供萬七,點過壓測
月洗$2000點做到
事實係,如果係靠實力做咩要遮樣,怕被人起底原來係做私家雞?
利申 女 (已葡萄)
佢有二萬人工?
好想係佢屋企中出佢
我月入兩萬每月儲一萬都買唔到樓
逃稅+副業+同屋企人住+唔洗俾家用+識老細會買手袋俾佢(真係識人係咁)+搭車有仔接送+去旅行有人俾錢

交通費平平地都700,飲食平平哋都1600,但真係好cheap咁先做到,餐餐食杯麵個種。未計份糧仲要扣MPF同稅呢⋯ 月花2000蚊真係吹得太大,有計開自己生活費嘅人都知無可能,除非有人幫佢,不然真係無可能。

仲有呀,佢做乜遮樣?怕被人認得出係做雞賺返嚟?
2萬月入 , 月洗2千(200蚊交通, 1500蚊食飯(自稱食50蚊一日))
剩係LUNCH 都50蚊, 點樣包埋早餐同晚餐?佢有好多野無講

住: 家人屋企, 男友屋企 0$
食: -4500$ + 食屋企2000$ + 拍拖男友俾晒 $2000 = - 500$ - $1000(同FD食飯同有時食貴左) = -1500$
車費: -500$ + 300$ 男友有車拍拖 = -200$(返工同FD食飯)
家用: 0$
玩: -$2300 + $2000(男友出,行街睇戲,staycation) = -300$(同FD睇戲, BOOK 野玩)
旅行: -5000$(片有講一年一次)
衣: -1500$ +1500$(男友出錢,因為著俾佢睇) = 0$
點解唔得?
帶飯返工,車錢來回+早餐50
一個月用1500蚊,剩低仲夠你買下netflix買game添
實質真係用唔到兩千
不過其他洗費,水電煤家庭開支屋企人俾左
條女又唔當係自己本身要俾既洗費者
當無老細唔收兵,車費600,唔食早餐,lunch 帶飯,晚飯返屋企食。400買下零食,1000蚊同frd食幾次飯同女人野。
收入越高越難月花2k,有啲女人為買名牌嘢都係為返工,如果佢收入係高,好難唔買名牌手袋同人social ,難聽啲講句女人又咪同男人一樣死要面,等於買Rolex咁。不過有啲人係覺得著好啲係唔失禮人嘅行為,無論點樣都好啦!香港地後生嘅有幾可月花2k,咩年代呀搞笑咩?其實香港男人屌港女係有原因,幾多男人係到呻啲港女孤寒,唔可以AA已判死刑咁。條女吹到咁大又無咩具體嘢證明,稅呢?水電煤呢?MPF呢?交通費又幾多?食呢?完全無講,晒氣啦!樣又唔show都唔方係正經人家。
呢條數就啱啦!遮樣個條女就一定係鳩up
講經咩,無人幫佢搵2萬點做8成半按過壓測
佢依家係供都供唔起
俾埋管理費,自住既話以前就話食屋企姐,搬左出黎食野燈油火臘全部係錢,仲有車費佢由原本住市區200蚊變左屯門要幾百,根本就爆數爆到9彩
咁有啲工搭車係免費嘅
例如做港鐵
咪玩喇,條女知要上鏡就著到咁,就知佢咩人喇。再睇下佢個頭呀,唔俾錢搵髮型師點set到出黎
輸死佢買垃圾屯門
佢話每月200,理論上即係1日10蚊,話本身住九龍灣,咁去旺角尖咀一帶返工既話大概都合理既。

其實條女簡單大方d唔好吹咁大,話有男友一齊住一齊供同儲已經好合理(事實上亦大把人係咁)。
睇嚟你識得佢,可唔可以講多啲?等我學習學習月花2k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞