90後女生 每年都去旅行 月花$2000 首置屯門新盤帝御金灣

307 回覆
34 Like 203 Dislike
啲媒體就係鍾意嘩眾取寵,香港地生活月洗2000都講得出,仲要吹奏搭車500,食飯我當只係lunch出去食,50一日,一個月都1500,依到加埋已經2000,你同我講你仲有得同朋友聚會娛樂staycation?依啲唔洗錢咖?每個月唔會買下衫化妝品女人野咖?依啲又唔洗錢咖?
你有道理終於講得通
本身唔使交租嘅人仲好意思講自己有幾慳?
咁不如直接話我平時碌卡碌daddy張卡咁我0支出都得啦
幾年次有單移民澳洲嘅女慳錢買樓
佢一日煮晒一個禮拜嘅飯去帶
即係成個禮拜都係食同一樣嗎
依啲先係真慳
M巾2-30蚊包都唔係啲咩錢
染髮佢哩款色自己染50蚊搞掂
睇佢個頭又扁塌又布甸咁應該起碼半年先染一次
可能帶飯
呢啲故事個主角永遠係女人

佢個頭咁扁塌邊似有電
住九龍灣 可能公司都係九龍灣 : $0
食飯 帶飯 : $0
staycation : 條仔比錢 $0
旅行: 條仔比錢 $0
$2000 淨係買下衫化妝品女人野夠晒
要買手袋嗰啲又條仔比錢

佢供樓供14500 已經係人工7成, 即係搵21k 左右
壓測都係搵父母幫手
搬左入屯門又要搭車又帶唔到飯, 佢點撚算
又要靠父母?
男人點樣又staycation 又旅行都月洗$2000
睇下條片la上直下曲黎
有睇 似自己捲
女朋友讀書嗰陣自己捲髮就係片中扁塌頹頭
出嚟做野有俾錢電髮係靚好多
講真男人邊可能上到呢d新聞 去撚哂做地盤 送外賣 努力生存啦
你無睇條片喇。。。

佢係住九龍灣,車費要200,最合理推論係油尖旺區返工。

Lunch50蚊餐,1個月就1500。

每月仲有300蚊剩。但佢話旅行1次5000,按budget就要400幾,即係已經爆budget。

都未計佢早餐晚餐m巾化妝品保養品零食買衫等等既開支。

而且得68萬係手,佢做9按咪合理囉,85按就唔係太計得掂囉。

比較合理既推論,就係佢無講自己d消費轉左由屋企人或者男友俾,吹大左姐。

其實大把人係咁慳第1桶金出黎2公婆一齊捱其實又唔係咩難事。但佢就要死命話係自己1個人做,個人又唔識計數,於是錯漏百出。
條女more
有波有腳
無睇晒條片

其實推論差唔多啫, 2000一個月唔靠其他人邊做得齊
staycation 旅行

呢啲港女早晚餐痴屋企, M巾日用品又痴老母
佢搬左去屯門之後淨係日常支出 水電日用品 車費全部一闊三大
可能最後又係痴返屋企

(*計漏左, 上報緊係話自住, 實際hehehe)

話人用長者卡個d驗左腦未
本身靚女根本咩髮型都carry到
白淨高瘦身材著U記都屌打全身名牌既柒古6肥婆
除非做政府工,唔係既話仲有雙糧bouns呢,有親戚又係搵2皮左右既銀行文職,呢幾年經濟麻麻都一樣照出雙糧+ 1至2個月bouns
除時佢旅行個啲就係用呢筆錢cover
始終提供資料唔多,所以唔可以話月洗2000係合唔合理,只能夠講話唔係完全無可能
明知做得個訪問。。。著到背心露小乳溝加熱褲。。都知知地係買樓既宣傳。。太靜了依排
配合返佢慳家人設
買唔到噤多布造衫,好悽涼
佢層樓依家好似跌左

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞