關西美食分享區(1)

1001 回覆
75 Like 14 Dislike
https://youtu.be/Lq-Dt9Amqc8
想試本鋪、但好難預約
樓上好多巴打話想試三嶋亭
性價比極低 真係食個名
咁有邊間推薦
你去邊間三嶋亭?
比以前係貴左, 但都好食過香港最出名個間mori
利申: 每次去京都都會翻啅 食本店 LUNCH SET
有無人知 西成区ホルモン 辣嗎?
嗰間街邊檔?
呢間野要排長龍?
我去過一次,入面唔滿
我覺得成個和歌山市都好冷清
類似個堆囉
yamaki唔敢打攪 見d日本人去食都要寫初見攻略咁
但見marufuku有分店 分店仲有英文menu 應該可以行過快趣食返串
https://gurunavi.com/zh-hant/kd9n700/mn/course1/rst/

呢間幾好食
又有燒肉 又有壽喜燒
上次去日本最滿足
book左5月万両
留左香港電話 希望冇問題
溫泉旅館食左2舊,答你係
Lunch去三鳩亭高島屋食最貴果個set,有人係你面前煮
之後去左和田金都係lunch,再高一班
食mori不如去海港城食日山。
日山,三鳩亭,和田金都係lunch,得mori係食dinner,但最差係佢
好多位冷清 但近和歌山市站就多啲人
呢間野都算多人嫁喇
真係要排
高島屋三鳩亭係低分d, 無食過唔識評論.
日山 無食過, 有機會試下. 但mori 極難book, 真係會差過日山?
食過其他海港城個d 好多都係得個名
https://lihkg.com/thread/874485/page/5
有人之前食過COMMENT係 "和田金> >>>今半>三鳩"

第時有機會試試 和田金 先
LUNCH 和田金 最平要 12xxx Yen?
三鳩亭依10年已經由4xxx Yen加到8xxx yen
三鳩我食左11000,和田金係22000
貴精不精多,你去食一次就明,日山就跟足日本咁,唔係食到10分飽,但個滿足感出晒嚟
講真我三鳩亭同和田金都係呀嫲級煮
三鳩亭係煎香左邊位,和田金係香滑,今半未食過,但我朋友話唔夠和田金好食,但同三鳩亭比係另一種風味
和田金重糖左唔係甜,三鳩亭重糖係偏甜脆邊
D菜真係和田金全勝
重點係高島屋無咁好服務,煮得好急咁,但和田金無,但實際時間係同和田金比差15分鐘都無
我今晚打埋個po,出埋和田金d圖先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞