日本東京7日,點plan好

101 回覆
1 Like 54 Dislike
新宿上高速有咩路牌可以認, 睇咗google map街景圖, 上極天橋行多兩部都會落返天橋底, 好難認定路 香港好少用google map揸車 喺日本係咪準確好多
咁死撚左去啦
其實以前仲有ANA凌晨機飛羽田,呢家得下午機去羽田,唔知下年會唔會開番,
高尾山上星期去完,個人覺得完全over rated
慳返d 時間去其它地方仲好仲好
Day 1 到埗後即去歌舞伎町貢下,mark定邊幾間
Day 2 歌舞伎町
Day 3 歌舞伎町
Day 4 歌舞伎町
Day 5-6 歌舞伎町
Day 7 歌舞伎町之後回歸現實
住新宿,晚晚歌舞伎町

日光唔錯,啲寺院,又可以去埋中禪寺湖。
不過依家去啲紅葉都收晒檔
買卡算啦
揀張百零蚊就有十gb 左右
唔怕冇電
睇地方
唔通去福岡北九州唔買pass 逐程特急買咩 你話錢多得滯咁無得講
東京去宿根多數搭新宿直去嗰架車
到埗之後有張2 days 交通 pass ¥5000,搭到好多交通工具,買唔買睇你自己
但如果嗰日大風天氣唔好,呢張pass 會變垃圾
因為到時纜車會停
暫時唔建議去日光
而家上半月山展望台架巴士停運緊
除非行好耐/租車,上唔到山睇景
輕井澤我打算還左車之後,再搭新幹線上去,揸兩三個鐘有啲辛苦
叫七日雞 一日三次
其實輕井澤個吸引之處喺邊?
風景: 河口湖,箱根,高尾山應該都好過佢
shopping飲食: 東京市大把
7日預幾多錢落機票酒店?
高尾山,我去過。一般,除非紅葉個期,先值得一去。

如果未去過輕井駅,可以一去,幾靚。
想問師兄道の駅個海鮮井有冇名or地址?🙏🏼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞