Carousell騙案 想點玩?

159 回覆
11 Like 99 Dislike
正正經經搵份工,唔好咁無聊
有份工都可以有無聊嘅時候
乞兒多,騙子多
你同佢講話你想要件野就面交啦 安全起見 你話一手交錢一手交貨 我一日未收到錢一日都唔會寄
你用返同一個email format refund 返比佢
咩貨要喺香港買二手
我都遇過, 開頭又係爭D中伏, 後黎慢慢冷靜落黎諗都係有D唔對路, 然後我話要去VERIFY一下, 佢仲係咁話唔駛, 然後每隔5分鐘打一次CALL黎

然後我嬲嬲地就係咁SEND TG淫妹(類似CANDY852質素)既相同片俾佢, 每5分鐘SEND一張然後問對方AM I BEAUTIFUL, I AM HORNY之後半夜三更, 第二朝一早都係咁SEND俾佢, 到最後佢BLK鳩左我

TG淫妹好似己經冇喺TG界, D相同片將會係我私人珍藏
佢地target啲咩貨
最簡單就收到錢先出貨
佢地咩都㩒架,果陣我係放dior tote bag,然後表妹幫親戚手放輪椅都遇倒scam,所以似係無定向

不過我同表妹有共通點係,我地account新用冇耐
放輪椅點寄
就算唔睇得咁細
佢果大段"你可以安排shipment 寄貨喇" 都on99
匯款咁多用途 果2000雞野 銀行鬼知你筆錢for 乜
點會代表你同收錢方講"安全嫁喇你寄貨啦"
完全係度氹水魚咁氹
Garmin 運動手錶
我都遇過,個老千icon仲要係用鬼婆,話想買黎送俾soon仔
我屌,佢Carousell個icon都係鬼婆,解釋一樣
繼續扮

睇嚟要玩改圖
有咗好耐,佢會話入咗錢,你去寄,銀行收到你寄嘢嘅收據,銀行就會自動過數

你之後會收到假冒銀行嘅電子過數通知,不過下面都係有條link俾你放收據上存

你認真拆解email嘅address,同嗰收據上存嗰條link就知道假嘅

之前放macbook pro 有條外國人,問咗幾句就話過數俾我,就係咁
呢啲如果寄咗有冇得叫fedex追回個package
即係清寄左部macbook pro走啦
我都遇過,但見佢極新ac有可疑又麻煩拒絕咗佢
之後隔兩日佢比人bam 咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞