[世界大戰] 黃蓉vs小龍女

195 回覆
611 Like 637 Dislike
唔係處真係幫唔落

實有連登仔懶醒講,黃蓉同小龍女都唔夠xxx好
其實完全唔明小龍女點解無啦啦係街都俾人破處 成件事好唔make sense

其實係黃蓉害既
小龍女同楊過出山之後係終南山個森林住左落黎
有一日歐陽峰搵楊過想教楊過武功,唔想比小龍女偷學於是點左佢穴
但其實小龍女同楊過係活死人墓入面學左九陰真經既解穴法

但係點解果時行唔通,係因為歐陽峰係學左逆行左既九陰真經
本身應該點既穴都逆行左
小龍女學既純正九陰真經根本無辦法解穴,惟有死魚咁係到等
咁岩咸濕既尹志平ching路過就蒙頭入閘
所以歸根究底係黃蓉害小龍女比人尹ching強姦,楊過無處女屌

咁你不如話係黃裳害
識簡一定係簡李莫愁
專一,長情, 守貞操, 仲要係淫底

淫底
一個處一個唔係,係男人都識揀啦
假設2個都係極級靚女, 咁就睇性格

黃蓉基本上你唔洗擔心佢, 佢專一, 智力高, 甚至幫你成事。

小龍女呢? 下下收埋收埋, 郁d 自己走左去, 原因又唔講, 連佢係咪死左都唔知, 咁點同你談戀愛呀.

黃蓉基本上你唔洗擔心佢, 佢專一, 智力高, 甚至幫你成事。

小龍女呢? 下下收埋收埋, 郁d 自己走左去, 原因又唔講, 連佢係咪死左都唔知, 咁點同你談戀愛呀.

小龍女乜撚都唔講就自己走左
同d女神玩毒撚一樣

同d女神玩毒撚一樣

依個咪女神同女友既分別
搵女緊係蓉兒啦仲要問

同d女神玩毒撚一樣

成日形住過兒唔適合跟自己過淡泊嘅生活
然後又走左去
如果小龍女係處女既話都仲有得比
古裝劉亦菲
此女只應天上有
係仙氣呀

同d女神玩毒撚一樣

成日形住過兒唔適合跟自己過淡泊嘅生活
然後又走左去

自己鑽牛角尖
收埋收埋咩都唔講

過兒應該唔會走既
佢同鵰兄都淡泊左16年

但同小龍女一齊, 頭n年時間都唔知會唔會精神分裂
其實成日話中年黃蓉唔好,請問佢做左咩衰野?

事實上楊過都話黃蓉係自己嘅知己,世上最了解自己嘅人

咪係
楊過細個咁曳
加埋楊康

我以前都覺得中年郭伯母好濕鳩
但佢根本呢二十年黎都無變過,都係果個小妖女

自己細個咪又係唔理人反對要同靖哥哥一齊,
自己搵到真愛又係要拆散小龍女同楊過已經夠濕鳩,更何況個女比佢縱到又斬人手又放毒針

黃蓉係第一個接受佢地關係既人,係因為靖哥哥先勸小龍女離開,同埋唔好講到淨係黃蓉唔同意,果陣係成個社會都反對,師生娶呢樣野係宋朝禮法森嚴係禁忌;仲有黃蓉同小龍女講果陣小龍女係唔信,最後佢去問楊過係唔係真係甘心跟佢一齊番古墓隱居,楊過既回答先係令到小龍女離開既關鍵

周師叔講得好清楚

佢對依方面好有心得
楊龍vs靖蓉個case差好遠wo

黃藥師唔like靖蓉一齊只係一開頭, 純粹因為門弟之見, 後來東邪吹簫試郭靖, 又知道有七公撐已經門當戶對, 再後來三道試題贏左克仔已經prove左郭靖,
呢場戀愛絕對有哂父親之命。

楊過小龍女係師生戀, 成個江湖都唔容許。
郭靖都好人都頂唔順, 難到黃蓉同其他人會ok?
今時今日師生戀一係比人拉一係釘牌, 更何況係古代?
而楊過擺明係要突破傳統, 無任何特別理據, 只有中意2隻字。

所以楊龍vs靖蓉個case差好遠, 唔好拉埋黎講
其實佢地兩個有一個共通點 就係 你唔係主角一定埋唔到身

黃蓉揀男友唔係講任何野
歐陽克原則上應該門當戶對
而論智力 歐陽克唔差
論武功 同輩之中應該冇人夠佢打

點解黃蓉揀郭靖?只係因為佢夠傻
傻到對一個唔識嘅乞衣都咁好
即係假若當日郭楊兩個人嘅命運調轉
楊康遇到黃蓉 都唔可能相愛

小龍女就係因為成個古墓得一個男人
所以先會對楊過一心一意⋯⋯

ok 答返樓主問題

黃蓉定小龍女?
一定係黃蓉

小龍女除咗專一、靚、逆轉肌齡之外
個人又悶、又唔多聰明
成世流流長 一定好悶

黃蓉聰明 好玩
持家有道

唯一就係有爺生 冇乸教
唔教女嘅!
講真 佢咁憎楊康
但其實如果講教仔
最尾都係教另一個楊康出嚟

PS:如果今時今日 黃蓉係港女
一定食住老公 好難搞
郭靖話情願殺左過兒都唔想佢娶師父。
你要諗下郭靖係宇宙級好人, 連殺七怪既歐陽峰同康兒都可以原諒, 就係原諒唔到過兒娶師父, 就知係幾大獲。
黃蓉如果分開到楊龍, 又唔洗殺過兒, 有咩錯
呀蓉係有點衰
但做伴侶簡直一流
呀蓉係有點衰
但做伴侶簡直一流

衰衰地床上功夫先一流
肯定揀姑姑
成日形住過兒同郭伯母
特别係睇完14神鵰之後覺得郭伯母先正
成日形住過兒同郭伯母
特别係睇完14神鵰之後覺得郭伯母先正

黃蓉竟對楊過產生遐想而臉紅心跳
http://blog.ylib.com/butterfly/Archives/2007/10/02/3656

一版楊過最特別的是,他對女人有「致命的吸引力」,中冰魄銀針毒後,黃蓉要為他療傷,於是割破他的下臂,推擠毒血,此時,黃蓉聞到一股特殊氣息……

接下來是一段讓金庸讀者血脈噴張的描寫,我將原書照錄出來,給大家分享:「這氣味奇特異常,說它香不是香,說臭更不是臭。從少年腋下發出,不覺心中一蕩。黃蓉不自禁的臉上微現紅暈,向郭靖斜目望了一眼,心想:『這時候竟會想起咱們新婚之情,當真好笑』。」

哇!楊過的男性魅力,竟然連黃蓉都能被催化出女性的慾望,因而想入非非,臉紅心跳,無限遐思,這…可真羨煞多少只能拿「好人卡」,暗自垂淚的男人呀!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞