紅磡$8000租間房,廳共用,仲要幫手做家務 唔可以出國旅行

299 回覆
570 Like 39 Dislike
搵水魚搵到先講啦
業主出現了
香港人最叻剝削人
咁做乜唔比租客去旅行?
都幾大機會係因為佢自己要去旅行
//貓呢d算吧啦。有d人好想養貓但唔想上身。如果同屋有隻幾皮野好得意名種貓狗,唔駛你上身,有病唔駛你比錢醫,日常支出唔駛你比。你等於每個月慳左千幾蚊有貓玩。//

痴撚線嘅你都
同埋唔止租屋,我見好多夫婦都因為做家務嗌哂交。根本好多人expect唔駛要做家務(sorry 香港男同女都有,男人差d)。
明明買個電動拖地機械人,買個洗衣機洗碗機。再每個月比多兩三千蚊搵個人幫你執屋洗廁所燙衫就解決到既問題。係要日日嘈。香港好多人以為結左婚搬出黎唔駛理家務事….真心好港童。

真係皇恩浩蕩
咁大方肯免費比貓人玩
短期係幾耐
點止間房呀
仲有個廳呢 老實講 你自己租都要做家務
不過8000係貴左少少
6800就合理
你係租客而佢又係租客先叫合租,
但嗰度租全間都唔使16000,收人8000係搵人笨柒,
未計大家都係租客,你收乜嘢我兩按一上?

如果佢係業主我係租客,點解我要幫業主清潔佢嘅地方?
仲要俾佢限住我連旅行都唔得?法庭保釋條件呀?

結論:你都on撚鳩
做家務都明 貴啲都ok啦睇住邊 但係點解唔俾去旅行 隻貓其實你可以收埋係間房到唔俾人玩
90萬個個
傻西

你搵到水魚先講啦
講撚到全世界爭住租你個單位
結婚前點都同居下掛
生活夾唔到仲結攞黎賤
好租客可以議價
我有同事真係咁 日日呻 唔知係咪真嗌交原因
想比粒膠佢又唔好意思 叫佢請個鐘點又話唔鍾意陌生人出入 又話佢老婆成日叫佢做乜做乜…
咁8000蚊我都唔會租 細到咁!
其實3xx尺間兩房好細
你都戇撚鳩
你都知你仆街仲8000 租俾人
好明顯閪女人會拎返晒洗咗錢嚮貓身上嘅單出嚟叫佢賠錢
有病住青山啦學咩人租樓 老免玩貓你都講得出 乜撚野想養貓又唔想上身
除返150尺 8k 已經係戇撚鳩,我一個人住400尺已經嫌細,仲唔俾人去旅行之餘仲要幫你打理屋企
冇咁大個頭就唔好戴咁大頂帽 冇錢就勤力啲接多幾枱客 大前提你有樣

想夾租嘅人 得閒自己落紅磡打個round睇吓幾錢
你都有病?邊個話間屋我出? 我自己一個住五百幾尺,洗鬼同人夾個邊。我連紅磡都未去過!
每個月交8000租一間房 但出面啲盤萬一至三
仲要不得離開香港 唔差在交出埋旅遊證件啦屌你

佢呢種人都係想搵人幫手睇貓 就講得口聽話分租間房
佢自己個人就走撚左去唔知邊度玩

到時唔洗傾咩家務分工 一定係租佢房條友做晒
再幫手餵貓執屎執尿

叫佢個女性友人仆街死 咁撚賤格你都諗到
黃子華
問攞零用者係打劫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞