紅磡$8000租間房,廳共用,仲要幫手做家務 唔可以出國旅行

299 回覆
570 Like 39 Dislike
有養貓既屋企周地都係毛同亂
屌你老母仲要share做家務
唔俾外遊出國想人貼錢幫佢執屋照顧貓咁on9
好似del 左post ?
或者搵其他貓奴同佢夾租 反而貓奴係m底
我屋企面對隻貓叫起上嚟好恐怖
收皮啦 臭閪
我唔係你屋企人 同你隻垃圾貓冇恩
憑咩收我8000蚊
我睇你條臭閪一定係老姑婆
單身女人唔係罪 但養貓嘅單女人喎
養貓嘅女人自貼 因住會硬

拳頭
焫焫焫焫焫焫焫焫焫焫焫焫焫焫焫焫著
Lm
其實你啱,你自己租都係要做家務架啦,如果對家真係肯分擔家務其實都分擔左

貓個part 就見仁見智啦,個人喜好

唯一關注嘅位係如果佢都係租客,當本身間屋租14000,憑咩我比多過佢, 如果佢比到條數出黎係公平咪ok 囉。
我咁大個仔都未聽過,當人roommate

要收人2上一按
仆街租客
租上租
Don't ff too much
養貓嘅單身女人
完美演繹咩叫歪理當道理
連免費玩貓都講得出
同返工老細同你講唔俾人工因為俾左機會你學野一鳩樣
將自己果半間租埋出去 每月淨袋4000蚊 發達大計
空姐?
出黎買野百貨應百客,有咩歪唔歪理?
你有無聽過租屋比人呃錢? 呢d先唔合法。
明買明賣,你可以唔要。就算簽左約,一賣一買雙方有benefit,法庭都係判個contract 有效架啦。

大把行業出名有名氣firm頭一兩年人工低過出面都大把人當學野收cv. 閒閒地收少1-2萬都大把人爭住做!你真係見識少!

我唔會㨂個個單位,但人地所有條款講清楚,我覺得係一個proper既post咯。我見到最多心諗,on9我唔會要。為乜香港地搞到好似紅軍批鬥人咁。好小家!出黎買野實有平有貴架啦。覺得唔抵唔著數,have better option 咪唔好㨂。

講兩句就話,係你啦。業主實係你啦。你個單位xxx. 老實講,真係好小學雞。我畢左業買左樓啦,暫時無需要同人share flat. Ok?

再講,我18歲未夠讀u開始租屋,租到畢業第二年。連埋summer短租,都叫住過over10個單位。仲未計幫過朋友男朋友㨂單位。歐洲大把屋影相靚靚仔仔,ask for 1-2萬,去到個廁所黑色d積痴住,唔值8000tim 啦。法國最多!

成班連登仔淨係住過大學hall痴屋企未租過屋?其實外國有d人flatshare style 唔同住劏房。好多人(尤其英國d女女)會真心想搵個flatmate一齊住。佢想搵個短期無外遊打算既人,幫佢睇貓係我角度都好normal. 唔common, but it’s ok. 我話你聽,如果佢隻寵物岩type,大把人肯制。我好多外國fd返香港都有去d機構短期養貓狗(唐狗最多)!包括埋我男朋友,仲要養埋d唔得意既唐狗 個個星期帶去跑山,養到有人領養佢地

都係個句,百貨應百客。你租屋可以同人講你毒撚咪搞我,亦可以講 i am outgoing, nice and ready to make friends. 仲要講到8千好巴閉,唔講以為個單位賣八千萬

有個summer 我短租3個月,我掛住考試遲左去睇樓,新個單位比多左幾千蚊一個月都係要租。佢個單位如果租期短咁岩有人有需要八千真係唔出奇。資本主義就係咁,有人有需要就係the way you can make money. 成班北韓脫北者黎??
你唔問下你d股票同層樓個價點解今年同舊年差咁遠?
已封鎖會員 - Wooyoo
句句只係情緒發泄 唔會聽人講嘢
大家只會見你臭閪發爛渣咋
佢比人屌埋就得
衰撚過五天工作 準時收工 有薪AL

呢個case 係HR 同你講 公司有電腦比你訓練excel 同word
幫公司打文件就係練習

應該要比返8000蚊學費比公司, 出面好多人想入來學野都無機會呀
多左條友喎
自己做家務就對自己負責
你條呢啲on9 閪住? 多條貓毛都話你hea 做啦
重點係8000 當人水魚 , 仲有水電煤唔包肯撚定係平分啦
即係你沖涼時間沖多過佢又比條女玩

去租環海東岸嗰啲新納米樓都係10000 , 仲有得講價
成間屋都係自己, 想帶另一半上去隨時都得, 洗鬼住40年樓仲要share
可能睇完今生的第一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞