紅磡$8000租間房,廳共用,仲要幫手做家務 唔可以出國旅行

299 回覆
570 Like 39 Dislike
上面有個巴打都問是咪六樓,條女支那妹嚟,隻貓仲成日嗌,應該是鄰居
$8000仲要唔包水電仲要做埋家務你養隻貓周圍走實成個客廳都污糟邋遢啦
係唔俾外游啫
又唔好咁樣踢爆人哋
貼5000 同人做賓賓 are u on99
賓賓有間房住包水電仲要收番5000蚊人工
梗係講成個package架啦
得你呢個傻閪拆開睇
公海大過你13800(未講價) 你揾人分租6900

分租下分家務正常

至於個d貓定唔貓就好睇個人

btw, 傻鳩先同個3唔識7 合租, 仲要分家務,擺明成日去旅行 叫你剷屎
似防疫撚
菲傭都收四五千蚊喎
似防疫撚多
其實個page係業主盤,點解條女要寫住自已免佣
遊*
你游水旅行?
唔好咁快衝出嚟,你自己睇下原本篇嘢係點寫先啦
個單位12000租返黎
8000租一間比你,你包家務同餵貓
8千蚊租間房仔仲要幫手做家務,唔好撚玩啦柒頭
痴撚線
我租樓住成年唔做家務使撚同人交代
比埋錢幫你做家務 無撚野呀?
推到你條死毒撚仆街
樓豬pin this
分租俾人唔係應該總租金除以2咩? 點解要8000咁多? 屌啊
仲要比埋2按1上
你俾完2按1上,佢咪拎去旅行囉. 再屈鳩你整爛野.
免費旅行話咁易
其實係咪好多連登仔無人一齊share 過租屋??
首先一齊住要分擔家務係必然,有清潔要求既人講明好正常合理。因為懶人唔乾淨既人要同懶人一齊住,乾淨既人同乾淨既人一齊住。
我乾淨我一定要講明免誤會,如果大家都乾淨但又唔想做家務?ok,每個月要比清潔姐姐費用。香港一星期黎一次around $1600一個月左右。
呢d野講明好重要,咩叫幫手做家務即是賓賓?講得出個d都知係屋企痴慣老豆老母大爺!我18歲開始同人合租,唔請人就間屋咩人都要做家務,d塵自己識入垃圾桶,識入垃圾站?好多人同人合租老馮痴住人要人做哂家務。大學最多!估唔到連登都咁多!

個個唔知業主定租客,如果係租客多數間屋第一個租客都會share小d錢,一黎要同業主有長約,二黎要負責買傢俬買電器etc. 同埋新租客有機會唔駛有長租約。呢d都會平d.

貓呢d算吧啦。有d人好想養貓但唔想上身。如果同屋有隻幾皮野好得意名種貓狗,唔駛你上身,有病唔駛你比錢醫,日常支出唔駛你比。你等於每個月慳左千幾蚊有貓玩。

佢8000仲有得講價架嘛! 明買明賣唔明咁多人咁多聲氣做乜! 都唔知租過屋未!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞