2022叱咤我最喜愛討論(2)

680 回覆
5 Like 2 Dislike
唔知今日仲會唔會有速報呢
無就要等聽日出5強
7強應該完全一樣就唔報啦
唔報嘅機會好大 上個禮拜都係報一次
可能唔想左右太多賽果
唔報好冇氣氛
真係無得報~等聽日揭曉
就算唔計舊年,早嗰幾年都報得密過今年
以前仲會等埋夜晚11點半報嗰輪賽果
今年商台搞咩
掛住搞藍波 拉闊

元氣大傷
抖下先
唔報咪唔報
報榜本身就唔公平,好似告急拉票咁
應該都係咁,始終今年上弦五Jer同上弦六AK人氣同成績好一般。
HKH就本身入十強算超額完成啦,要做到可以同上弦抗衡嘅柱一d都唔易!
終極預測最後五強

男歌手
MC 林家謙 姜濤 Ian Anson Lo
out: hin edan

女歌手:Serrini 方皓玟 陳凱詠 陳蕾 鄭欣宜
out: Janice yoyo

組合:C AllStar Dear Jane ERROR MIRROR RubberBand
out: collar ilub
點解要等yee yee自我反省?明知佢個人就係咁
MC咁大個人唔識揸主意唔識分是非黑白?真係三歲?
再唔係賦二代點解唔組織向華納反映?
開個網上連署都得掛
根本唔做嘢都係助紂為虐
Collar啲死忠唔夠推佢哋入五強咩?
同埋林家謙夠死忠+街客入五強?
論投票嘅動力,係林家謙啲fans勁啲定張敬軒啲fans勁啲?
collar 我估唔夠死忠
論投票動力軒啲fans應該多過謙但我估謙街客多啲
如果冇意外 COLLAR呢家已經第4首歌

真係唔穩 希望有女團可以入到5強 冇理由成日都係仔
Collar未夠多fans
梗係覺得Collar入到error 入唔到

如果得2個位既話
舊年仲有mc soho kidney都當紅咪輸
COLLAR一出道一波三折 又疫情又盛
出到首幾好嘅TRAP派完台冇耐
就撞正意外全團基本上冇乜點曝光
爭到入七強都算係咁

同埋對手始終係出道咁多年嘅組合本身就有咁上下fanbase
唔入五強真係一啲都唔奇
你講嘅第3點
下下擺晒上嚟話你知咩?
組織聯署一齊send email/去華納度搵返個邊經理人傾呢啲一步步 要人要時間㗎都要
淨係識好似你咁係網絡上文字上講到咁惡咁勁
一朝一夕就得㗎咩?
SELL青春歌俾樂壇抄歌佬搞左一獲

整首正歌轉守為攻又俾工程新香港累撚死

但佢地冇呻過一句 係度默默做
調返轉今年咪艾粒當紅攞返個位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞