多倫多生活討論區 37

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
港漂乞人憎都唔係佢呻呢樣嗰樣
咁市中心,好貴
啲樓依家有回落番,但租個價錢仲好硬,幾時租都會回落
東邊係指east york 區?
樓回落係因為息升,準買家唔睇好後市。準買家繼續租樓,咁租又點會回。
啲人仲話搬去Calgary
嗰度係凍到床到唔想落
Moss Park
不過我覺得Corktown嗰邊可以考慮啵
平租 方便 氣侯C服是不能同時並存的
唔酸,只係想講大家唔洗咁在意
純粹想了解下姐
點解一講錢銀野就話酸
啱啱即刻睇左Brandy條片十次支持佢
嗰陣啲木屋係喺肇輝臺山上既姻緣石附近。 啲人係由肺病療養院對面扒上山既。

我係住係對正天主教墳場/跑馬地既古老大屋度。間屋有花院同泳池。喺天棚放紙鳶可以放到墳場上空。我好多時夜晚搭6(赤柱),6A(淺水灣).6B(赤柱炮台) 巴士去淺水灣釣夜魚。 釣到十二點度就搭的士返屋企。

我喺嗰個墳場有好多撞鬼經歷。 同埋有次打風,差啲俾舊大石撞冧間屋。 所以對肇輝臺有啲陰影。 我老婆知我鍾意釣魚,諗住近淺水灣咪我都會鍾意囉。
真係執身彩。
Do you know why the rent won't come down for the near future?
我對Calgary真係無乜好感。 其實我鍾意大溫多啲, 但係怕咗嗰度遲早一鑊大地震。其次就係海洋省, 但係揾食難。所以咪留喺依度囉。
著件避彈衣(只要唔係MIC) 同埋鋼頭盔都OK 嘅
咁我收翻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞