【咁大件事無人講既】歡樂馬介休討論區(23)- 希望唔係gap叔出島

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
https://youtu.be/9tC-0vEFyvk
聖誕Game片我都係中意呢條多啲
花姐真係好正
唔講人或game 之前啲剪接都好睇好多
將最好笑嘅嘢擺會員係本未倒置
正片吸唔到客,啲人又點會買會員
最近啲view數都回左啲... 仲要咁樣只限會員收看,正片只會更少人睇
火花問題 感覺而家D火花無之前咁好
呢個真…不嬲睇馬介休就係睇懲罰,而家放懲罰係會員片咁新接觸馬介休既觀眾點知你地懲罰成點

成日都想谷上17萬訂閱,但就愈來愈孤寒,開始有d心淡
內容上平均差左係事實
但直接將個關係拉去新人到對佢地係完全唔公平
明明其實就算追返comment間唔中都會有條好爆大家都認同水準返黎
作為creator 持續要諗新橋愈黎愈難其實好正常
再加上呢幾年環境所限都係其中一個大原因
跟本未必同新人舊人有關

可以睇下熊仔頭最新森美條熊館
講諗新橋諗到抑鬱
https://www.instagram.com/p/Cmjl8cYvHtX/?igshid=Yzg5MTU1MDY=
ivywwwhi 🦌
誰家聖誕老人的小鹿走失了快來認領
平安夜還要趕着上班呢~
https://www.instagram.com/reel/CmjHaRAhekz/?igshid=Yzg5MTU1MDY=
wawaeatzz Merry Christmas🎄
祝大家平安夜跟聖誕節快樂☃️

#可愛くてごめん #honeyworks #christmas #merrychristmas

芊華愈食愈瘦
認同

雖然上要話呢集好悶,但至少聖誕平安啤/幸運大話骰呢d都係原創野,個遊戲(重點係懲罰)其實係有趣嘅

同埋呢兩集玩員個interaction都幾好嘅,除咗同平日一樣笑龍哥會生仔/黑Gap冇女(Q) 之外,Rico不停同海怡講笑,海怡又大方咗好多
近3個月我對海怡多咗好多印象,例如蟹蟹比人剪,用過嘅套重用番,粉紅色飲品之類,依家真係睇得出佢係馬介休存在感大咗好多

照我睇,馬介休個頹勢其實係因為計劃不當同種種避免唔到嘅意外而形成
上半年Gap叔爆機72小時做咗個勢出黎,之後加埋Discord, podcast, 改會員制度,都叫做打好咗個勢,個排subscribe15/16萬上得好快

而我覺得去香港係最錯嘅決定,馬介休因為去咗香港而停咗好多野,例如馬介休球懲罰,podcast,Discord遊戲,賽季,星期一直播,會員福利等等;但係去香港又唔算好成功(其實做咗好多野嘅,例如開市集,尖沙咀見觀眾,揾道理書/Lolly Talk/非實力派/Mic拍野,不過講真唔算好大迴響) 留係澳門嘅人又冇辦法好似年頭咁做個勢出黎,再加埋疫情/阿Weng斷腳之類嘅意外,就令到馬介休頹到依家

2023年一通關應該會好d嘅,至少往返港澳方便咗,唔洗成日concern番唔番到澳門嘅問題,加埋依家個個都中曬,下年應該長時間佢地都唔會因中招而耽誤計劃

2023年,希望馬介休生生性性,贏番次好冇

https://www.youtube.com/watch?v=B7SMdVTXE_U

Ep.56 驚就唔好做,做就唔好驚!歡樂馬介休玩員 |下一個百萬youtuber @wachon115

貨櫃車食鹿
如果呢個post再無人屌無人討論
馬介休就真係玩完
我都唔希望有呢日

近排都有睇
的確進步返既
大家點睇今日新片
又估歌
個懲罰真係會想嘔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞