【咁大件事無人講既】歡樂馬介休討論區(23)- 希望唔係gap叔出島

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
live緊
睇緊
十萬view....
可能要有真芊華露胸先有
唉我好掛住阿鎔
有離道
係咪演算法問題
咁耐先得42k
其實劇情片畢留都view數少啲,無論馬介休定隔離台都係

但第二集都係得20k... 就真係算低... 吸引唔到啲人追落去
其實幾好睇
我睇哂,本身ok但最後真係幾爛尾

不過龍哥首歌好正
好想聽哂成首,真係好正好熱血動漫feel
個封面唔睇清楚 唔認得係馬介休
咁都爛尾?
算吧啦,你估佢冇10萬view就唔出咩
之前果首「澳門假hip hop」話過5萬view先拍MV,咪又係過唔到都照出MV (佢而家都未過5萬呀)
馬介休話第一季,會唔會出第二季
呢個收視
不如拍番旅旅旅/囡囡囡啦
唔好喇,作過第二個劇本仲好
想睇芊華瘋狂食嘢
出糧食好啲希望會拍返
有啲慚愧
你唔講我都唔知有同未睇過「澳門假hip hop」嘅創作 vlog
https://youtu.be/3ZEqd30pHIU
而家先知有
我覺得馬介休現時人力資源唔好拍劇情片
無咁嘅能力去拍,除非搵到啲識度劇本加識拍劇情片嘅人
而家感覺係一班拍綜藝好叻嘅人去拍劇情片咁格格不入
飛夢嗰啲好睇好多
條BL片同今次呢條都係睇到好老尷
所以佢哋咪一年先拍得一次劇
其實馬介休都知拍劇完全唔係安全牌,而且一定冇人地拍得咁好
睇得出佢地keep住想突破,當然成品好唔好睇係另一件事

不過我自己都滿意今次套劇,由主題曲到構思到搞笑點都幾好,係衰最後一集揼波鐘+虎頭蛇尾
相信佢地都係會以綜藝片做主軸
劇情片一年一兩次咪當係佢地挑戰下自己囉
最緊要唔好減咗綜藝片嘅出片量就得

等緊依個
其他片都係高過垃圾水平少少..
片愈來愈HEA, 無創意
GAME又無左賽季 為左玩而玩咁, 無對抗既心 又無暗票

集集都係SZETO WING YAN係到大叫, 尖叫
狂犬唔再狂, JASON無個人特色

再唔出番旅旅旅應該會放棄唔再睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞