Netflix 上左新全員逃走中

284 回覆
202 Like 6 Dislike
最尾十分鐘擺明張參加者d位通哂天再搵人去捉
每集不停重覆獵人搵人shot+緊張bgm
舊個班HUNTER都老啦,可能依家都3/40
同埋佢地著枝鞋跑架,唔係運動員基本上唔屈轉角都無人挑戰到佢地重想點

呢個場大得黎又多角轉先多左走得甩
成個大丁咁
俾埋獵人主觀視覺你睇,都算明示獵物唔在視線範圍就唔追
劇本應該係專登淨翻20人傘兵
拍咗咁多套都仲食老本用返舊玩法見到hunter就一味得個逃走
Mario car都有得食下道具反擊啦
做啲任務又無聊拖時間 比玩家佈下陷阱好過啦
係咪好似Mario咁擺盞燈喺個頭度當食咗粒星星
反追番啲獵人
逐個hunter清 好過做on9mission清100個
咁多HUNTER 基本上死硬啦 個劇本最膠係一開始100人屈死頭3個唔知做乜JA
其實其他位都正常,同以前最開初個D逃走中 差唔多,下兩場應該會開始加番劇情掛
依家就純粹用100人+錢黎做個開頭
睇左集都幾悶下,個旁白語氣好怪,D任務都幾無聊,逐秒加錢應該改做exponential 咁上,唔係D人無咩理由要玩到最尾唔自守
呢個唔係潛規則,係明規則黎
全部HUNTER都有受過訓練,你扭角扭到佢見唔到HUNTER就一定會停止追擊,而且會番番去佢岩岩追你個陣行緊條PATH繼續行,所以你見依家HUNTER追唔到人就會倒轉走

當然見到CAM MAN、PD 都要當見唔到呢D就緊,重有HUNTER 唔會埋伏人等等,其他我都唔太記得但GOOGLE搵D台灣網應該會搵到

以前有D場真係有D好陰濕暗位,得個位數HUNTER個陣佢地真係避到尾再自首,我記得秋元才加好似都係咁拎左一百萬
以前有集係拎 冷凍槍,見到HUNTER一噴就會慢慢停但噴幾隻就收皮
然後做任條友最後都比人捉
以前幾集之後有劇情個D會好正,我記得去到後期重有 格局外既劇情 橫跨幾集 係 關於個GAME MASTER 每集影響IN GAME既劇情

同埋留到尾其實有潛規則
除左個D真係黎玩既人之外,例如D 個仔囡係呢套野既FANS,然後好想做任務+留到尾
基本上後生/偶像 都一定會狂做任/唔會自首,因為會影響形像
所以,今次咁多偶像 基本遇大家玩到尾
逃走中以前有幾集有埋故事一齊玩好好睇
睇左陣comment
有d人話悶就好多正皮 我同你就比人負皮
咁真係悶
個旁白好似喺度講鬼故咁
其實之後有d旅客係咪真係普通人黎
我諗都係請番來
一早租哂成個場
假遊客有個位跑完捉人果下已經帶左副超
姐係擺拍架啦 唔係即跑即捉
個節奏真係搞唔掂
旁白講野勁趕客 内容不斷重複又冇營養
有咩理由旁白仲多戲份過參加者
仲要次次都係講上一個鏡頭發生咩事or 重複規則
當我唔識自己睇咩
最on9係 有個嘉賓話雖然做任務會怕俾hunter發現 但為咗獎金都冇辦法,然後旁白好認真咁講咗句 欲望驅使人前進

唔只旁白 剪接都係好有問題 無營養内容過於重複 唔有趣 冇緊張感
基本上個flow係 嘉賓1x秒 可能係訪問感想/做任務/被追>旁白廢話評論>hunter 幾秒shot

衰啲講 最早期running man都贏佢幾條街
重停留係十幾廿年前

好撚on9
以前好似有條rule係去到最後30分鐘開始冇得自首的,但我唔記得只係果一次有呢條rule定係大家己經默認左呢條rule
第一次睇, 有D位擺明係節目效果啦
例如100人果度, 又會係去到T字路口先俾人3面包抄.

如果我係叛徒, 可唔可以亂報?
我搵個位係咁捕人入教堂/市政廳都得....
100人個位太刻意 個位一早set好哂
特登比靚仔珉豪繼續玩
個死肥仔就自己死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞