梨泰院「拔蘿蔔」救30人!3外國人被封英雄 身分曝光是美軍

369 回覆
1098 Like 13 Dislike
癲過台灣?
你可以睇下咩叫肌肉記憶
反觀香港
外國人真係nice 好多
去開蘭桂芳我都鐘意同外國人吹水多
韓女閪張開
台軍都係由美軍訓練
咁你話呢
你除咗用keyboard打出嚟有冇試過親口同人講
現場都係20歲o靚妹多,其實唔難救
少爺兵?

支那果班咪係
Desmond係戰場上先後救咗75人,其後佢為咗救人踢開手榴彈而被炸傷大腿,他先為自己治療而且在原地等救援等咗5個鐘。
係撤離戰場嘅途中又遭遇日軍坦克突襲,佢就帶傷治療友軍 並且指揮隊友先將重傷嘅友軍先撤離。
係等待救援嗰陣 又被日軍狙擊手打斷咗左手,佢忍痛用槍托作為夾板固定左手之後,自行爬行300碼抵達救護站…

詳情可以睇Desmond Doss英文版wiki,Awards and Decorations嗰欄嘅citation
美軍應該有受過戰場拯救訓練,可能有類似場景所以識咁快反應+點救
美國人大力到癲

以前讀書試過我同fd子三件又推又抬都搬唔個櫃 搵個肥鬼叔幫手 佢solo搞掂 果刻我覺得我地力量差距係夾公仔機同工業吊臂o既分別

有次又試過認真全力打個鬼仔手臂一拳 (講緊紥晒馬 拉晒弓 以為自己好大力)
佢無嬲 佢望望我問我「你盡力咗架啦?」
我由燥底變尷尬 經歷左一個心路歷程
係運動文化的問題

香港就叫人比心機讀書
而美國視運動係交友的重要手段,係大學時期就更加係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞