梨泰院「拔蘿蔔」救30人!3外國人被封英雄 身分曝光是美軍

369 回覆
1098 Like 13 Dislike
9up無譜到你
又跳得幾好睇
老解你要睇佢咩位,同咩隊

唔係全部都好打,好多都少爺兵嚟,體能差過香港警察

美軍有咩好睇?
緊係睇下我地解放軍嘅表現啦
訓練嘅一部分嚟
>saves more than 30 people in a stampede
>refuses to elaborate further
>leaves
問題就係機練嘅肌肉永遠都係得一個方向發力,咁如果目標歪咗,你啲力咪細囉
睇下對方有冇練過
無嘅話,打十個都仲還可以
哩啲咪少爺兵
陸戰隊 唔係比陸軍更精英?? 點解負重仲小過陸軍??
靠關係入伍果班一定係廢..........例如 駐守香港/澳門/上海果班
你呢啲理論邊到得返黎?
同埋做gym都唔一定用機
唔識點駁你

美軍係少爺兵都講得出
body mass exercise就會練得靈活好多,所以打拳嘅人就要練body mass exercise

但練機嘅話,架機就永遠一條軌道,咁你啲肌肉記憶自然咪一個方向
少爺兵係有,但係o係基層位置唔會多,最多係果種三四線城市鄉下仔,我鄉下既親戚就係咁,仲有佢地有個口號,一人當兵全家光榮,實際上唔知,但係以鄉下條件當兵撈得掂其實都唔錯,我表弟當兵當到去左香港駐守,一個月收萬幾蚊人仔仲有當兵優福利。
死五毛 美軍最起碼有能力一打一千人
邊啲唔係少爺兵
中國兵其實比較偏向精瘦果種, 有D似地盤佬果種FEEL
唔知你潺仔既意思係點
以前大陸窮, 所以先會有「一人當兵, 全家光榮」

跟住大陸經濟發達, 已經無人想當兵

不過家陣大陸經濟又差, 可能又會有大陸人去當兵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞