[扮工好悶]返緊工又冇野做既入黎吹下水(109)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike

諗住分錢俾我?

今日唔寒涼啦

嘩屌好想食

你果頭有冇
btw我點菜果陣真係講左要個螺絲批
明明腦內演習左N次

無呀好撚遠
我成日都係咁, 諗好左食乜後落單個下講左第二樣
然後我上年係有跟account
姐係一個額外既bonus 睇你做左幾多就比幾多

咁佢地就話坐入面既同team同事係無discretionary bonus
只會睇佢地跟既account 收左幾多case咁比

然後我就突然諗起
上年我出account bonus $880 + discretionary bonus $2000
而我隔離個recep就出左discretionary bonus $3000

我啊head就話如果半年bonus得800幾 聽落都唔吸引
所以就出discretionary bonus $2000比我
我就諗 姐係話 其實係咪我點都出3000左右
discretionary bonus就先扣左我account bonus再補返比我呢?

即係話 account bonus 係多勞多得
discretionary bonus 唔到你話事, 只有認命

yes 但佢地就話我係唔會再有discretionary bonus
因為我有跟account 所以就睇account only
但問題係 其實我都仲一路做緊recep既野
我就唔明點解 recep有既discretionary bonus 我無左

佢地臨尾仲話我其實係meet唔到target
話我跟account個數好細 但其實佢個陣先比左2個account我
我都仲要係岩岩先知 原來我係有target要meet架

諗住分錢俾我?

好呀分D俾你呀於B
幫幫手
我本來在相簿打"中華民國之旅" 跟住我台灣的朋友說打台灣才最貼切

諗住分錢俾我?

好呀分D俾你呀於B
幫幫手

我成日都同人講
執到我銀包啲人前世都唔知做錯啲咩

今日唔寒涼啦

嘩屌好想食

你果頭有冇
明明腦內演習左N次

小巴嗌落要演習幾多次 ?

由上車就練定

諗住分錢俾我?

分啲結欠比你

睇唔到結欠
柒左 當我冇講過

咁佢地就話坐入面既同team同事係無discretionary bonus

然後我就突然諗起
上年我出account bonus $880 + discretionary bonus $2000
而我隔離個recep就出左discretionary bonus $3000

所以就出discretionary bonus $2000比我
discretionary bonus就先扣左我account bonus再補返比我呢?

discretionary bonus 唔到你話事, 只有認命

yes 但佢地就話我係唔會再有discretionary bonus
我就唔明點解 recep有既discretionary bonus 我無左

話我跟account個數好細 但其實佢個陣先比左2個account我

其實佢一句話你表現唔達標就可以唔出b仔收你皮

今日唔寒涼啦

嘩屌好想食

你果頭有冇
明明腦內演習左N次

小巴嗌落要演習幾多次 ?

由上車就練定

小巴叫落, 由決定搭小巴個下開始個腦已經諗緊點叫落啦

諗住分錢俾我?

分啲結欠比你

睇唔到結欠
柒左 當我冇講過

於b我都有2000蚊可唔可以分埋俾你

諗住分錢俾我?

好呀分D俾你呀於B
幫幫手

成75000CREDIT
我咁多張信用卡加埋都唔夠
點夠你玩

早晨

佢問你咋 話好代表收到唔代表會煮

我完全唔食泰國野

我又食又煮

有冇我份

分手

而家啲痴線佬真係呢

打交啦 say no more

諗住分錢俾我?

好呀分D俾你呀於B
幫幫手

點夠你玩

傻豬黎既...你出黎做多幾年野, 佢年年會係咁加LIMIT俾你
無啦啦又話幫你提升到十萬咁
無言的 親親親 侵襲我心~
腦已洗

乜黎

陳柏宇都唔識

00後

i mean 佢點解會比人洗腦
利申 小妹芳齡18

我乜撚都唔識

奇來的 come come come 想著去滾
梗係聽哩個版本

早晨

佢問你咋 話好代表收到唔代表會煮

我完全唔食泰國野

我又食又煮

有冇我份

分手

而家啲痴線佬真係呢

打交啦 say no more

諗住分錢俾我?

好呀分D俾你呀於B
幫幫手

點夠你玩

無言的 親親親 侵襲我心~
腦已洗

乜黎

陳柏宇都唔識

00後

i mean 佢點解會比人洗腦
利申 小妹芳齡18

我乜撚都唔識

奇來的 come come come 想著去滾
梗係聽哩個版本

對象是羅蘭
永遠唱K都聽人唱

諗住分錢俾我?

好呀分D俾你呀於B
幫幫手

點夠你玩

任佢批, 我有張卡佢批22萬俾我

然後我就突然諗起

咁你照直同佢講唔 fair 囉~
但唔好淨係睇錢, 其實你由 recep 轉去睇下 account , 係咪叫多咗野學又多個機會 ?
遲啲可以攞多啲 account, 自然 fat fat 喇

無機會fat fat啦 因為我都諗住quit
呢個所謂新plan bonus計法 我都未必等
所以佢問我明唔明 o唔ok
我淨係答 明白 ok 等佢地自己up完 就閃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞