發覺我公司個reception 有35k一個月

267 回覆
1178 Like 63 Dislike
Reception 同秘書完全兩回事啦
好少會兼任
35k reception 條女會長做架喇,撚搵到咁高offer 咩
定口藝?
咁靚仔都係稀缺既
做咩啫你
Reception呢個位其實太低人工反而影響公司
你去人地公司睇都會睇得出
如果佢地連裝身化妝都唔識
完全一啲打扮都無
你對呢間公司既印象都差啦

相反佢可能有打扮
日日都好似啲IG女神咁set頭襯衫
人地黎到既第一印象都好啲

你以為影印聽電話訂外賣
實際佢要記唔同老細唔同客邊個打邊個
有客上黎要記得佢係咩名、邊個跟開
白撞黎推銷或者賣野既要點樣趕走
呢啲唔係咁易

原句就係串9呢種小人心理,你自己拎黎講係咩意思
咁點解你唔去做reception?
其實好多嘢做的
其實reception都可以好多野做
以前果間公司個前枱要做埋cs同幫客排schedule收唔同嘅application仲有大量admin野
On9
關咩事 就算老細係女人有幾可門口會請個男人坐係度
其實好正常 同埋一年一年慢慢加上去有幾出奇
Even年紀大啲 但傾生意見到個和藹可親嘅reception 都會開心啲
唔通叫個it佬日日係果到趕客咩
白紙喎
讀完商科HD喎
咁女人真係好叫價囉

人地人工高少少就話人係雞 你都幾冇品
無料白紙reception 除左係雞 真係諗唔到原因
但都唔值35k 有啲公司秘書都無35k啦reception邊值35k
有時講際遇嘅 我最近冇咩經驗,最近轉工都加左唔少人工,老闆仲要係中年女人
20k講真又唔係高,點解可以一下子跳到「因為係女人所以先有優勢」尼個結論
Reception 15k都比嫌比得多
咁又唔同既 靚女有優惠既底下 前設要係老闆係男人
優勢
人地個西爛哂啦
所以咪話係雞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞