發覺我公司個reception 有35k一個月

267 回覆
1178 Like 63 Dislike
咁啱係headhunt 碌 post
見到description九成係我公司 (就係得果幾間,d 獨有jargon係我公司先會講)
原來reception 都成35k,雖然係靚女啫
到底乜撚野世界,影印聽電話幫我地訂下下午茶都呢個價
咁你幾多
28K 因為冇身材
晚晚入房ot你又唔講
係多過佢,但個心都唔係好開心
我地長期OT,入黎過五關斬六將,d 工作量大又唔開心
除開時薪隨時衰過譚仔阿姐
reception 就聽下電話叫下外賣都35k 乜撚野世界
學子華話齋
我唔係要多d 甜醬係要你奶走佢d 甜醬
老細見reception 多過見你
梗係請件好小小話頭醒尾順便收下風
咁又唔關事
入黎咁耐都冇見過我老細真人
人地可能晚晚見 而個咪差別
呢樣真 唔好睇小同得罪reception
靚女, +黑絲
正常

不嬲話靚女, 唔洗做, 都遠勝男人
reception 要靚女識中英普通話 仲要個價甘心做reception 差唔多啦
呢啲位唔係人人有條件做
你講到咁好做 咁簡單 你去in 都得架
淨係黑絲, 條數都係度
如果包埋含撚, 應該唔止35
靚女本身就係一種稀缺資源
如果真係靚身材又好
35k 算平
問下hr邊個女同事會出特別花紅咪知囉
唔通佢夜晚要開ot又同你講咩,辛苦錢黎
我公司 reception 都65K 一個月
仲要冇咩野做
65k reception?老細條女定細公司office manager要頂埋reception
但我公司專請靚女
但果d 靚女做野捱到仆街入黎冇耐已經殘晒
好撚唔fair
荀但做唔到長吖嘛
有咩career 可言
Reception , 秘書呢啲位
如果soft skills / people skills 好好
其實係好幫到手
尤其是中大型嘅公司 人多複雜
啱啱出嚟做嘢嘅時候 去到有啲難搞嘅位
例如夾喺兩個老細中間
或者要叫高級過自己嘅人幫自己做嘢
試過問啲秘書 通常佢哋做得長時間好了解某啲老闆嘅性格或者處事方式
有時會比到啲好嘅意見 真係幫到件事

至於不事生產淨係掛住網購講是非嗰啲就仆街啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞