「超級傑出西客+西店狗咬狗!」西客放住水喉出街等浸浴累「全層水浸」被索賠償,事後發現西酒店「誇大損失屈錢」?!

250 回覆
16 Like 310 Dislike
傑出西客系列哂水抵啦
香港人就係咁貪少便宜
有著數就貪到盡
著數攞到曬 就唔出聲
萬一貪唔到著數 就投訴人
唔好問我點解會知
1萬咪益你囉
已經浸到出走廊
第二樣唔講
淨係你酒店房果道防火門,門濕左,索左水
佢都可以Claim 你換新門,一道防火門都幾千
換門人工,換門隔離左右果幾間房都唔賣得阿
仲有地氈阿,木腳線位阿
邊個話俾你知石屎地就無事,
石屎地都係會索水,佢索番上牆身都仲得,
索埋落樓下間房又得,
唔知條友有無走落下一層問埋下一層間房個客
到時走廊成幅牆紙換/油過晒佢,
下面間房同走廊又要油過個天花,
天花上面既燈阿火牛阿風喉阿濕左又可以換,
到時真係唔知幾多間房唔賣得
你估你要俾幾錢
你就真係弱智 有咩理據要賠 長開唔關水喉?
你就真係弱智啦,你長開水喉唔係問題
問題係你浸左成間房同個走廊阿
你有無諗過如果唔係個去水位 可能仲多野壞佢賠得仲甘
樓主有d 無辜

但事主就真係弱者
香港偏偏最多呢種臭閪人

利申 服務業
走開左都算疏忽使用啦
好似喺房點生日蠟燭都算正常,但點住走開左燒起左,唔通你又賴人個設計咁多嘢俾你燒咩
你話唔記得左我都覺得make sense d
好耐無住酒店
但係拎走房卡唔係自動cut電?
根據常識同現實經驗,去水位吸水嘅速度比唔上水喉放水嘅速度係好平常
仲未有link
真 搵人大執 同停工

1萬咪算少
其實你只要好簡單咁將你屋企嘅花灑對住個去水位不斷出水,你就會發現只要水量多到某一個水平,去水位係唔會去得切水
得一張卡咩
同意左賠就係合理價,之後佢慳左或者唔修理關你撚事。唔通去餐廳食飯俾錢之後話老闆有錢賺咩
10000搞得掂,間酒店都算係咁
地台去水的流量唔係要應付開盡水龍頭
開水成粒幾鐘係咩玩法
開大個水廿分鐘已經夠係浴室玩水舞間
柒咗仲好意思打咁大篇嘢上網
呢單嘢應該兩個一齊帶入棺材啦
經理自己袋左錢?
賠少左就收皮啦成篇野都戴曬頭盔講到自己知錯,最後桶人一刀攞彩,問心你係屋企都唔會開住個水喉放浴缸水放一粒鐘,呢一萬蚊咪當智商稅囉
講咁耐 究竟係邊間酒店
一黎個經理都on9 唔識deal客 揸住成手好牌都唔識食
二黎個客仲on9 埋明自己7左 賠完錢唔gur

酒店要同你計就有排計啦

換一間房地氈起碼3日 姐係間房3日唔賣得
當average rate $1500 一晚 3晚都$4500
換地氈就一定搵外判 計埋人工打個折都唔止$10000

叫你賠1萬都真係賺左啦
你煲湯會開住火
同你開住火以為唔會煲乾走左出去火燭係兩樣野嚟
求其攝張硬咭紙都得啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞