原來70年代有個殺手寄出密碼,2年前先有人破解到

86 回覆
76 Like 10 Dislike
本身唔算好中意套戲,可能d鬼佬野無共鳴
後來睇返youtube d 犯罪學家分析,先知入面有d謀殺情節越來拍得幾考究,反映到個犯嘅變態心理
陳蕾的淫音真係好癲,精讀根本係FF陳蕾有幾淫,仲弱智過連燈仔FF女神對自己起痰
其實係我做的。
「殺人可以增加來世奴役嘅奴隸數量」
宗教研究嘅新觀點

冇人證明到「美善=上天堂」
一樣證明唔到「作惡=上天堂享福」
以前未有陳蕾, 係叫 戴杜蕾斯的淫僧
如果佢錯grammar/字
係咪會成篇錯哂
唔會,no error propagation
考古學譯古文都係差唔多玩法
唔好意思咩叫陳蕾的淫音
因為二戰有「間諜」。而兇手(堆)中無「間諜」。軍事組織有已曝光既「體系」,「體系」有已曝光既教科書做線索。兇手密碼如果唔需要同「體系」溝通,真係幾難破。

而且二戰情佈主要係用one time 密碼,要用密碼+(one time) 解碼書。只要其中一件遺失就不可能快速(一年內)解碼。但全組件入手可能只要半個鍾「孰碼」就破解到。

所以反情報手法主要係用intercept ,第一次intercept 個「密碼」,第二次至第n次intercept 「解碼書」。而傳輸方每放一條可能放過百條「假餌」。偷盜者錯過咗真「解碼書」就永遠解唔到碼+唔知自己已經失敗。

而zodice解碼書係unknown,所以就要用最根本數學方法解碼。兩種玩法唔同無得比。
原來破咗?
記得之前有個網比人試破
五十年前可能係。
所以現代it狗可以set篩選器時要篩走少啲。再用人手對。依個係時間放既其中一個位置。

不過2022年既google ai都應該有能力判斷幾多錯字才屬於「真人」。

點解我強調超級電腦,因為連turnitin都好易用人手fake過。
如果只係code mapping Sherlock Holmes 都有教點解
由vowel sound 入手人腦都好快解到

不過佢應該係transposition
要解就要搵到條sequence key
而msg 愈長條key 嘅可能成就愈多
極端啲講340粒字嘅msg 可以有340^340可能性

應該首先用啲數學方法搵咗較高機率嘅key 出嚟
再逐一觀察結果
呢封好似係早期破解左既信

唔係2年前果封
你啱,有跳碼

其實破解者有受訪問+自己出片講。我當年睇蘋果動,所以都唔記得啲細節。但肯定最後真係用人手睇過N封信。
呢個係Ching你諗出黎
定FBI真實做法?
當年個程式員自己講。蘋果動有報,蘋果抄啲英文媒體。我當年英文差無睇原影片OR一手報道
佢指既game應該係被捕獵既動物,以前係咁叫
其實全課都係條粉腸作者索完K聽歌見到嘅幻覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞