(有圖有片)啱啱去咗Halloween,發現海洋公園有大單嘢隱瞞緊

210 回覆
41 Like 1391 Dislike
啱啱星期日晚同班friends去海洋公園Halloween. 啲鬼屋比劉嗚偉 cut 哂啲budget, 比以往水準直線下降,玩得好無癮。咁我地趁臨樂園就收(夜晚10點幾左右),就話去下啲荒廢咗既園區,aka越礦飛車,滑浪飛船果啲,行個圈增加下節日氣氛咁。

我其他friends唔想去,就剩低我同另一個friend兩個人去,由海盜船果邊,經展壽路出發。初初都ok, 海盜船同佢隔離新開既設施都有開,冇咩嘢。我地開始行入啲既時候,就完全冇人,成條街好靜,咩聲都冇。行咗幾分鐘後,去到個海豚保育館,有鐵馬圍住前方,上面就寫住staff only.

咁我地就好衰咁跨過啲鐵馬,繼續去前行啦。條街變得越嚟越荒廢,明顯啲草係無修過,有好多雜物咁,但啲街燈仲有開,都係好靜既。

行咗五分鐘左右,我地聽到啲聲,聽唔清楚咩嚟。轉個彎後,就見到街尾,大概係近越礦飛車既入口,啲街燈係完全熄哂,完全咩都睇唔到。啲聲就越嚟越大聲,我哋行近個街尾,聽清楚果啲係咩聲。我哋聽得好清楚,係。不。斷。重。播。緊。哈。利。路。亞。既。聖。詩。

我地嚇到即刻急腳掉頭走,去翻大街。我哋周圍問啲staff, 問清楚果到係發生咩事。佢哋全部都話,果到係荒廢咗好耐,唔應該會聽到有音樂,唔知發生咩事。但成個樂園都冇播過啲哈利路亞既歌,萬聖節都係播啲輕快既歌,冇播過聖詩。

成單嘢似係海洋公園知道果到有啲問題,所以要長期播啲咁既歌,鎮一鎮啲嘢。但啲staff又唔會入果邊,所以唔知。

究竟果到發生過啲咩事,我地唔知得,又要播啲咁既嘢去驅邪?

只少今晚都幾有萬聖節氣氛,值翻啲回票價。

太恐怖,我等天光先補翻啲相同片,啲片係聽到首歌既,證明冇吹大。
真係搞撚笑 專登比錢入去鬼屋比人嚇
依家唔駛鬼屋啦 人地免費比埋DLC你 又話好驚好撚恐怖
唔要真嘢 要假嘢
「至」少
又一件文盲
留名睇片
我都見到 不過冇聽到聲
屌 打咁長篇文 原來係播聖詩
樓主早啲訓啦
但有畫面喎,ok啦

其實樓豬值回左票價
仲有賺
因為係比真的鬼嚇
其實樓豬你出得返嚟已經算你好彩
好多都出唔返
就算出得返都已經嚇傻左
極度懷疑係海洋公園打手
引人入去
如果係咁就好。果到係完全冇任何staff喺果個位,係完全冇人。
冇受過高等教育
見到啲咩
片?
係細思極恐呀 瞓唔到
見到
廣告一則
冇圖冇片
圖呢?片呢?
Hello moto
你話入面有復仇者打緊外星人都得啦
受過訓練嘅員工
俾你問一個你唔應該去到嘅地方發生過咩事,佢點會答你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞