[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(72)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
巴打好似用得好爽咁
我2018年係淘寶買,當時7k人仔
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z09.2.0.0.610b2e8duBcC1L&id=543961961161&_u=c1p8cok4668a

不過最近睇head-case高手spritzer(有份設計)評價呢檔野嘅KGSSHV成品,似乎係我好彩用咗5年都冇燒屋
https://www.head-case.org/forums/topic/17623-jr-audio-amplifiers-aka-zero-fucks-are-given-caveat-emptor/

買返spritzer (mjolnir-audio.com)自己做嘅就最穩陣,不過KGSSHV要 $2700 USD,好貴

再唔係就自己買料砌,3千蚊內應該搞掂,係個case要另外買
塊板好似update咗
係,KG amp嘅線路係開發過程有update
試左手頭上幾對膽組合 發現前級膽最影響個聲睇黎買多幾對西門子備用
Hm?以前Stax一向係超強修正力屎錄音都幫你render到好聽嫁喎

我唔肯定錄音flow係點既配信Live一律係用009
唔知閪唔閪既情況我反而係唔會隨便拎K1000出黎
即係對 12AX7?
不過買膽計劃暫時停一停 出年先繼續買
發現前級膽最影響個聲

noted, thanks
認真講,用SR009聽ReoNa已經係好少少最少冇去到刺耳先,係齒音個量仍然多到有d煩
不過我覺得唔好呃自己話唔尖啦,反正要聽的話用另一個setup又得,唔洗迫自己
仲有一個月就已經出年
所以一月先繼續買 留d錢買聖誕禮物俾屋企人
唔好呃自己以為前面D器材冇問題姐
正常既Stax setup對錄音既容錯度絕對係99%動圈setup之上

真係本質上易刺耳既應該得009S同現產L series
其實係,L300 limited的確刺耳過sr009
ReoNa係我用嚟試d極端情況,sr009聽其他齒音多d嘅歌其實冇問題
齒音真係唔易搞,完全冇的話就唔好聽,太多又煩
攞嚟推009 的話用返正版KGSSHV 個價都唔過份嘅,clone 機會搞到有燒耳筒嘅風險真心不能接受
又唔好以叫clone機嘅,個電路同pcb本身都係公開,所有人都可以做
如果spritzer個post早幾年出我可能就唔會買呢檔
其實咩係齒音 吸氣 出氣聲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞