你看得出來嗎? 藝術大師作品「上下顛倒」展出77年沒人發現

170 回覆
16 Like 257 Dislike
學歷通脹又一實證
諗起CE 考閱讀理解
拎去問返啲作者都唔識答返啲問題
係唔係因為彩色相機普及之後
畫家就好畫得幾似都好 都冇相機咁真 所以風景畫 肖像畫就冇咩價值?
所有嘢都係藝術
膠紙+香蕉=藝術品
Just Stop Oil對啲畫作嘅玻璃番茄湯=行為藝術
即使幅畫冇玻璃保護住 比啲番茄湯破壞咗幅畫=新嘅藝術品
藝術
Just Stop Oil對啲畫作嘅玻璃番茄湯=行為藝術
問下陳蕾士點樣展現在崑崙之巔,金色的太陽擊落紫色的水晶
制作中 🙏🙏🙏

一來,二來普普主義興起。
其他人走晒去玩後現代主義,玩拼貼,話要控訴量產化,複製品。
藝術唔係複製品,所以造出好多奇特嘅嘢。
應該話對藝術嘅定義闊咗,唔再局限於古典藝術
情況就好似以前啲人覺得唱Opera先係音樂藝術,而家闊到尹光啲廟街歌都係音樂藝術一種咁
但為了避免損傷,仍會以上下顛倒的方式展出

洗黑錢啫咁認真
我全都要
真要講好多因素,仲有戰後啲人精神都唔多健康之類,畫啲野自然都傾向扭曲
無人get到個meme
希特拉當年就係考唔到入Arts School先走去從政
地盤開工
但其實啲肖像畫風景畫,影相真係完全冇得比MOA而家巴洛克個展,靚到仆晒街
但為了避免損傷,仍會以上下顛倒的方式展出

好肯定環保左膠唔會搞呢幅畫
唔係,希特勒係被藝術學校趕出嚟嘅學生,佢無書讀,然後開始參政
老實講呢種過於簡單
被人過分誇大意義嘅藝術作品真係完全唔值得放出展覽
呢種係解釋系藝術 完全唔高質
好似之前個膠紙香蕉咁
真係搞到藝術界低質晒
如果藝術學院收左希特拉,就唔洗打二戰了
一個決定影響全球局勢,以前係希特拉,今個世代係陳同佳
「加厚的網格應該要在上方,就像黑暗的天空一般」

up mud 9,睇完都唔明點樣認為邊邊係上邊邊係下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞