Xbox CEO:元宇宙是製作不良的電子遊戲

142 回覆
337 Like 2 Dislike

the sims你係主角人生 元宇宙你係蟻民人生
做到刀劍/加速咁先講啦
elden ring, 動森, gtasa, wow已經有意思過元宇宙
half life alyx 有埋vr
元宇宙除咗呃錢有咩用 求其執隻十年前既game都完善過你
整到The Thirteenth Floor咁
雞棚黎 同物聯網一撚樣
個人覺得元宇宙同舊時online game賣裝個concept好似
個問題係點解啲醫生同設計師要加入去呢個所謂元宇宙工作,尤其醫生個軟件設備一定要特製,唔通個病人仲要載住vr設備上病床?個醫生見到個死人頭像斬人開心啲?
元宇宙係咪用來取替 bitcoin?
睇FB同IG唔比有色情內容
就知Meta呢啲道德塔利班,搞元宇宙一定搞唔起

所以一開始metaverse就係game黎
水人投資就變埋scam
講到有元宇宙就會解決現實世界所有問題
溝女同條女講我元宇宙間屋好大 有冇興趣上黎我間劏房試吓
利用元宇宙呢個概念黎炒nft bitcoin
根本就想同中央銀行爭貨幣發行權
方便老細可以打鳩啲員工又唔使負刑責
元宇宙真係唔知有咩價值,我宜家仲有玩Sims 3,不過都唔玩人生啦,只係滿足自己建築既想法,我去跟住幅相起成間屋。

你話現今世界可以做到套戲 Inception 咁,比我控制夢境,用最短嘅時間去學習,甚至改變自己嘅心理、思想,成為一個好啲既人就話啫。

屌你元宇宙等如 Sims 3 online. 無撚謂。
朱Hai 伯格整出嚟啲中二病產品,將你成功/失敗嘅人生,數碼化有撚用咩,連自己都改變唔到。垃圾!
火之鳥
點知係個客部機太廢有色差
要就研究呢d啦 同d NFT一鳩樣又係整黎唔知有乜用既野
樓上班友得閒睇吓 黑鏡 了解多啲元宇宙啦
我控制到夢境入面自己做咩,但控制唔到唔醒
San Junipero
元宇宙要方便得過現實生活,先值得發展落去,除非做到意識潛行,唔洗靠眼鏡/頭罩,如果唔係我都諗唔到只係將啲嘢3D化有咩方便咗,仲要因為眼睛疲勞問題,唔可以長期戴住個VR鏡
一定係左膠霸權盤踞 傻嘅先會去fb 搞嘅metaverse

元宇宙work 唔work 我唔知唔care 不過可以好多間公司自己開server 唔駛受左膠八格 嗰套
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞