Xbox CEO:元宇宙是製作不良的電子遊戲

142 回覆
337 Like 2 Dislike
係遊戲入面開會咁同開zoom 有咩分別定係方便腦細唔係business hour都可以pm員工嗰角色
如果係design 行業,即時有5d 圖呢

另外外國醫生Ar 黎遠距離做手術
真係有呢隻元宇宙嘅話,應該好多人會將畢生精力都投放入去
你講呢啲都係AR/VR可以做到嘅嘢,如果唔需要立體甚至滑鼠加隻mon就可以
完全唔需要所謂元宇宙入面嘅元素
比d 想像力

個客可以同designer 互動
好處任叫不用錢.

主要元宇宙離完全體有段好大距離.
過多十幾廿年.可能發展到以下咁既效果.

https://www.youtube.com/watch?v=X2m-08cOAbc&t=1s

好處老人家或中年,可以享受刺激真實遊戲.
如果你話技術嘅發展可以做到完全感覺模擬
連個VR/AR 眼鏡嘅重量都感受唔到就話啫,就算做到都係唔需要元宇宙
如果只係而家嘅技術甚至就算將來畫面極細緻都好,同你傾完嘢仲要個客帶住個VR眼鏡左右手揸住碌棍望住啲整容嘅designer同佢地social飲唔會醉嘅酒
我係個客真係想踢咗你收工
做完AR/VR展示個產品之後,除咗個眼鏡望返個mon做視像會議會唔會舒服多少少
玩GTA就夠啦
Zoom! in 3D
pro max 好q 重
FB元宇宙一定唔使諗
到時佢又話元宇宙不是法外之地
不能歧視黑人穆斯林LGBTQ女權至上
什麼之乎者也
兩個公仔互動唔會增強互動
唔作個元宇宙出嚟,點樣 cap 水
我唔叫雞嘅
都睇av算啦
咪有隻game係vr做手術 不過變左搞笑game
而家問題係硬件落後
Second Life
點解唔得?
Set 個status 之嘛
如果俾designer同阿客講野 分分鐘鐘AR眼鏡都打爆十幾個
個客同你講 隻紅色可唔可以紅啲、個白色可唔可以光啲
呢啲問題已經超越元宇宙
傳染三叔
其實同 the sims 有咩分別
之前仲話元宇宙買地
問題係元宇宙空間無窮盡
唔明d人點可以拎現實生活黎比
Sandbox
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞