中大統計學一級榮譽畢業 攞綜援

171 回覆
213 Like 23 Dislike
佢而家做統計大把野佢撈
mean is not a robust measure
好多年想知近況
你都on99 講緊中文abstract喎
語文一般=唔識中文?唔識中文又關lecturer咩事
果汁茶之父
語文一般=表達能力一般,不限於英文
我地以前lecturer用英文講完書再中文答大家問題,但都係講到一舊舊無人明
完全係management嘅材料
但佢而家係英文表達到 中文表達唔到 仲要真係好似google translate喎 你有冇睇內文
咁唔出奇,年年公開試都有人中文唔合格架啦
同埋英文嘅journal其實比較多source抄,左抄右抄總會寫到啲野

中文就得台灣可以參考
播返首高登改歌嚟聽下先啦
在很多實用的研究裡,替代變數是與研究員有興趣的變數緊密相關的,它會被使用 因為資訊比較容易及便宜便可誘出。特別是當替代變數是用來收集數據,排列數據的 錯誤分類問題便會出現。因為排列數據的Thiirstonian建模是一種著名及普遍用於行為 科學研究的方法,在這份論文裡我們以Thurstonian的框架及帶有「平均參數結構」的 模型去分析錯誤分類的排列數據。最大可能性估計這種方法會被使用去估計上述模型 的參數。為了協助用家,本文亦探討如何利用可簡易下載的結構方程建模軟件Mx完成 最大可能性估計的程序。

咁你解釋到點解似google未?
中大論文要寫中文abstract
通常係由英文直接譯返過去
係,通常寫咗英文先
之後到中文無乜source抄考寫法咪
唔明你想up乜

其實我以前寫野都試過俾人問份野係咪Google translate出黎,
但其實我全部一手一腳自己寫

所以我理解到語癌人士嘅苦況

利申語癌
卜佳父母搞出黎,你地見過或有ed爛人父母親戚就知咩事,無知識無遠見淨識錢,死攬錢,貪但孤自己至親寒同死做爛做,對仔女不聞不問毫無關心仲愛低下層間的霸凌來建立權威,唔會理你人生規劃,粗生粗養你死你賤,你有少少成就就苛索你
佢細細過咁就當然冇咩見識,待人接物冇人教,冇得去學同歷練,人天生就會識咩?不過佢當年肯曝光都可以救到自己,都係讀到書有智慧的表現,人唔好怕魚皮認衰,一怕就一世
希望佢同佢個妹而加生活美好
窮能低教育程度生仔女多數正一卜佳
利申過來人好明白
佢first hon 咩?
朋友話佢做緊公司合併個d
係唔係呢個就唔知
當年中大碩士生仲要first hon都大把世界啦 關撚事咩 擺明個人問題

老鼠記者咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞